Sèries

El cercle Bletchley (The Bletchley Circle)

Any:
2012
Categories:
Sèrie, Minisèrie
Generes:
Crim, Drama, Misteri
Descripció:
En l'Anglaterra dels anys 50, quatre dones que durant la Segona Guerra Mundial van jugar un paper fonamental al centre de desencriptat de Betchley Park, s'endinsen en la investigació d'una sèrie de brutals assassinats a Londres.

Del 27 al 30 de desembre, a les 15.40, TV3 estrena la minisèrie britànica "El cercle Bletchley". En l'Anglaterra dels anys 50, quatre dones que durant la segona Guerra Mundial van jugar un paper fonamental en el centre de desencriptat de Betchley Park, s'endinsen en la investigació d'una sèrie de brutals assassinats a Londres.

El cercle Bletchley" és una minisèrie britànica de set capítols ambientada en l'Anglaterra dels anys 50. Explica la història de quatre dones que, durant la Segona Guerra Mundial, van treballar a Bletchley Park, el centre de desencriptat de codis de l'exèrcit britànic. Allà es va desxifrar el codi alemany Enigma amb la màquina precursora dels actuals ordinadors, cosa que va tenir un paper vital en el conflicte.

Nou anys després, la Susan (Anna Maxwell Martin) és una mestressa de casa que porta una vida grisa, tot i conservar l'afició als problemes de lògica i als enigmes. Quan es produeixen una sèrie de brutals assassinats a Londres, de seguida detecta un patró. Però s'adona que, si vol desxifrar el codi de l'assassí, haurà de demanar ajuda a tres excol·legues de Bletchley.

Parlar de les ficcions d'època britàniques sempre és una garantia de qualitat. Aquesta sèrie dramàtica d'intriga escrita per Guy Burt ("The Borgias") vol retre homenatge, com altres produccions britàniques, com "Call the midwife", a les moltes dones subestimades i ignorades en el seu temps. Una mescla perfecta de ficció d'època amb thriller i gènere d'investigació amb bones trames, interpretacions de pes i un toc de cinema negre dels 50.

La guanyadora de dos premis BAFTA Anna Maxwell Martin ("South Riding", "Bleak House"), Rachael Stirling ("Women In Love", "Boy Meets Girl"), Sophie Rundle ("Episodes", "Peaky Blinders") i Julie Graham ("Lapland", "Doc Martin") formen part del repartiment.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 El cercle Bletchley Completa!! 2012 2017-01-07 01:34:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.