Sèries

GR Gran Recorregut - Barcelona (Camí de Sant Jaume - Pirineus 1,2 - Terres del Sud)

Any:
2010
Categories:
Sèrie, Documental, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Aventures, Esports, Família, Història, Entrevista
Descripció:
El 33 estrena, divendres 15, a les 21.45, la sèrie documental "GR. Camí de Sant Jaume", una proposta de descoberta del territori a través dels camins que travessen la Catalunya central més desconeguda. Presentada i dirigida per Marc de las Heras i produïda per TV3 i Cactus Produccions, amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de Turisme.

El programa s'ha presentat al Centre Excursionista de Catalunya, amb l'assistència del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el cap de Programes de TV3, Jordi Serra, i el director i presentador d'aquesta nova sèrie, Marc de las Heras.

"GR. Camí de Sant Jaume"ens mostrarà cada setmana una de les nou rutes programades per aquest gran recorregut que ens proposarà seguir des d'un altre punt de vista diferents camins catalans. Al llarg de les diferents rutes anirem coneixent paisatges, història i personatges, personatges a qui el presentador, Marc de las Heras, ha volgut donar un protagonisme especial. Oficis tradicionals, pelegrins, camperols i un llarg etcètera seran els autèntics protagonistes dels viatges.

"Hem reconstruït la ruta del Camí de Sant Jaume", ha dit el conseller Josep Huguet, i ha afegit que "la nostra aportació a aquest camí ha estat aprofitar la força que ja tenia la marca per descentralitzar el turisme; fer créixer el turisme interior". El conseller també ha recordat que el Camí de Sant Jaume és Patrimoni de la Humanitat.

El programa oferirà el que el conseller anomena "una radiografia viva de la gent que viu en el territori". I més enllà de ser un recorregut només pel patrimoni cultural, mostrarà la seva "dimensió sociològica que li doni vivesa". "Hem fet una aposta per posar en valor aquest patrimoni cultural, que es pugui visitar i fer una fusió entre la visita turística i l'artesana. Això també donarà valor econòmic al territori". "La gent necessita redescobrir el seu propi país perquè sempre quedem sorpresos de la seva diversitat."

Jordi Serra ha explicat que fer la presentació al Centre Excursionista de Catalunya no era perquè sí: "Fa més d'un segle que el Centre Excursionista va recuperar totes les cares de la nostra terra". I enllaçant amb el programa i la riquesa del territori més proper, ha dit que "ens arriben moltes propostes d'espais de viatges pel món, però poques sobre el nostre entorn més immediat". I ara ha estat un bon moment per tirar endavant aquest projecte "coincidint amb el rellançament del Camí de Sant Jaume que ha fet la conselleria". El programa s'emetrà pel canal 33, que "ara és la nostra proposta estratègica. L'any que ve el desdoblarem fent un canal d'esports i un de descoberta i cultura", assenyalant que "estem molt interessats en productes patrimonials" que queden més enllà de la data d'emissió.

Marc de las Heras, que col·labora per primera vegada amb TV3, ha destacat la gran riquesa del territori i ha confessat: "El GR ens ha sobrepassat les expectatives. Pràcticament en tots els capítols hem trobat coses que no ens esperàvem, algun personatge que ens l'hem trobat per casualitat", i l'interès dels quals han fet que formessin part del contingut del programa. Una Catalunya que amb "GR Camí de Sant Jaume" agafa més protagonisme i visibilitat. El Marc s'involucra amb les persones que es va trobant i, així, "una pastora m'ha ensenyat a pasturar, he entrat en un taller artesanal de pipes". I pel que fa a la banda sonora de l'espai ha dit: "Vam decidir utilitzar només música catalana."
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 1a Temporada - Camí de Sant Jaume Completa!! 2010 2010-11-05 21:11:05
DVB 2 2a Temporada - Pirineus 1 Completa!! 2011 2011-10-05 00:59:00
DVB 3 3a Temporada - Pirineus 2 Completa!! 2012 2013-02-24 18:00:21
DVB 4 4a Temporada - Terres del Sud Completa!! 2013 2013-04-16 00:41:40
DVB 5 5a Temporada - Barcelona Completa!! 2014 2014-05-07 00:34:21
DVB 6 6a Temporada - Barcelona 2 Completa!! 2015 2015-08-13 00:06:41

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.