Programes de TV

Ja t'ho faràs - 4a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
DVB
Codec audio:
Mp3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Ja t'ho faràs -4x01- Capítol 1 (09.04.2016)
Al programa d’avui, Rafel Vives converteix un arxivador vell d’oficina en un moble auxiliar per ala cuina. A més, Laura Martínez, de Rosas Crafts, mostra com fer una batamanta tauró. Finalment, entre moltes altres coses, el Rafel ensenya a canviar un vidre trencat d’una finestra.
ed2k Ferriol 797 2016-04-12 20:54:25
Ja t'ho faràs -4x02- Capítol 2 (16.04.2016)
"En Rafel ha aconseguit ¿ves a saber com- tres cadires desaparellades, i s'ha proposat fer-ne un banc triple, o ""tricadira"", que diu ell. L'operació implica retallar, encaixar, entapissar...però ja veureu com se'n surt! El projecte següent és molt senzill, però molt lluit: folrar amb llana una lletra de cartró en tres dimensions.Hem hagut de desfer un jersei de la nebodeta, però a canvi li regalarem la inicial del seu nom per decorar l'habitació. O espera, potser no! Avui la classe particular tindrà un regust oriental, perquè aprendrem a estampar amb bàtik amb la Rosa Castells. També coneixerem l'obra de l'artista Miquel Aparici, i les criatures de cartró d'Àngels Figuerola. I, tot i que ho fem poc sovint, entrarem al món alimentari, amb els ""Espigoladors"", que lluiten contra el malbaratament de fruites i verdures ""lletges"", aquestes que el mercat no accepta per imperfectes, però que són bones per menjar i per fer delicosa confitura. A tot plegat, sumeu-hi un consultori eixerit sobre la vora de les cortines, i uns pim-pams ben assenyats, i tindreu el Ja T'ho Faràs d'avui. Ah, i sobretot les fotos! Les fotos que ens envieu vosaltres, volem dir."
ed2k Ferriol 848 2016-04-19 20:45:54
Ja t'ho faràs -4x03- Capítol 3 (23.04.2016)
"Avui a Catalunya és el dia dels enamorats, però un dia tan especial que, a més d'amor, implica llibres i roses. I en Rafel, amatent a les necessitats socials, buscarà una utilitat digna i vistosa pels llibres que no pensem llegir i trobarà lloc en prestatgeries inesperades als llibres que sí llegirem i volem conservar a casa. Si sou seguidors de fa temps, això us sonarà: fem la prestatgeria amb uns monopatins...però aquesta és ben diferent, no us la perdeu. Amb un llibre bonic ¿que, de fet, no té gaire text- en farem un rellotge de paret força espectacular. A l'escola Traç ensenyaran en Rafel a fer una màscara de drac molt impressionant amb paper matxé...L'artista Ximena Pérez ens mostrarà les seves obres íntimament relacionades amb el món dels llibres, i, a més veurem una mostra de contes artesanals en feltre. Avui, els consells de'n Rafel ens ajudaran a enganxar una prestatgeria a la paret i veurem què fan espectadors nostres de totes les edats. I, sobretot, recomanarem molts llibres de treballs manuals, bricolatge i idees craftis. Així, quan sortiu a la tarda a buscar llibres i roses, sabreu per on tirar..."
ed2k Ferriol 802 2016-04-27 23:26:41
Ja t'ho faràs -4x04- Capítol 4 (30.04.2016)
Avui toca transformar una calaixera amb gravats força inquietants. En Rafel li donarà transparència, convertint-la en una tauleta baixa, i farà que resplendeixi amb una bona envernissada. I com que és un procés una mica llarg i complicat, després compensarà els nens amb un laberint fet dins una caixa d'ensaïmada. La classe particular també interessarà als nens: anem amb la gent de Katacrak a què ens ensenyin a fer una de les seves joguines estranyes...Encara que no tant com els objectes de ceràmica de Krasznai: gerros o tasses o tetrabricks amb bracets! Descobrirem què és el lettering, i com es diferencia de la cal·ligrafia de tota la vida. Gaudirem de l'obra d'Ignasi Foj, escoltarem els consells de'n Rafel sobre com tallar la gespa, investigarem els objectes fets pels nostres espectadors i, com sempre, aprendrem trucs de supervivència quotidiana amb les idees genials dels pim-pams.
ed2k Ferriol 816 2016-05-12 01:05:12
Ja t'ho faràs -4x05- Capítol 5 (07.05.2016)
En Rafel s'ha trobat una taula de fusta d'aquest estil mig medieval mig caspós que sol anomenar-se ""estil remordimiento""...I ha decidit canviar-la radicalment d'aspecte i de funció: n'aprofitarà la pota central i en farà un llum provençal, minimalista i bàsicament irreconeixible. I, aprofitant que està en vena decorativa, agafarà tot de pots de vidre i els tenyirà...amb colorant alimentari! La classe particular la farem amb la Cati Garcia, que li ensenyarà els secrets de la cistelleria de paper. Coneixerem les postals cosides de l'artista Clàudia Orengo i els amigurumis ""delux"", de l'Ariana Kozakowska. I anirem a la Casa Golferichs, a Barcelona, per assistir a un curs de ""clonar"" la pròpia roba...No us ha passat mai, això de tenir la jaqueta perfecta i voler-la copiar en teixits i colors diferents perquè cap model us ha quedat mai tan bé com aquest? Doncs amb això, tres pim-pams de categoria, unes fotos fantàstiques dels propis.
ed2k Ferriol 749 2016-05-12 01:05:14
Ja t'ho faràs -4x06- Capítol 6 (14.05.2016)
"Amb un parell de fustes de palet, que ja les teníem mig oblidades, en Rafel ens farà avui un moble boteller, és a dir, per aguantar les ampolles. I amb mitja ampolla de plàstic grossa d'aquestes de refresc i uns quants pams de cordill, farà un llum d'allò més ""yeyé"" que estareu orgullosos de tenir a casa i ensenyar als amics. Al reportatge, l'""urban sketching"": avui sabrem què fan els aficionats al dibuix in situ, aquesta gent que observa la ciutat al seu voltant i la converteix en dibuixos ràpids, acolorits, detallats i sorprenentment agraïts que sovint difon a través de les xarxes socials. No ens cansariem de xafardejar les seves llibretes i els seus preciosos instruments de dibuix. La classe particular avui la dediquem a la cosmètica natural, i la galeria d'objectes o productes que mereixen ser vistos és per Ukelele, una visió especial del tèxtil infantil. A la secció ""L'Artista"", descobrirem l'obra austera i metàl·lica de'n Puncho, mentre que l'""Estimat Rafel"" ens ensenyarà trucs per pintar una paret de casa. Afegiu a tot això tres pim-pams de campionat i les fotos que els espectadors ens han fet arribar... i ja teniu un altre ""Ja t'ho faràs""!"
ed2k Ferriol 790 2016-05-19 00:27:33
Ja t'ho faràs -4x07- Capítol 7 (21.05.2016)
Avui en Rafel intenta rebel·lar-se: fa massa bo per quedar-se tancat al plató. Teníem previst fer un impermeable amb bosses d'escombraries i una Catedral de Burgos amb escuradents... Però canviem de plans: farem un programa d'exteriors. Passarem al plató el temps just de fer un banc de fusta per a la terrassa o el jardí, i un jardinet vertical. Amb el solet i l'escalfor el programa se'ns omple de flors i verd: llums decorats, torretes amb cara i ulls, com trasplantar... i descobrirem algunes tècniques d'ikebana amb Luis Rotili.
ed2k Ferriol 792 2016-06-02 02:16:28
Ja t'ho faràs -4x08- Capítol 8 (28.05.2016)
La tieta ha regalat a en Rafel una vella taula de cuina, i un dels seus fills s'ha carregat la pica del lavabo saltant-hi al damunt... El programa d'avui està cantat, doncs: farem una taula pica per al bany? I, de torna, un mirallet decorat amb palets recollits a la platja, una peça molt evocadora i tan fàcil que gairebé es fa sola. Descobrirem l'art de fer miniatures tot reciclant petits objectes domèstics, aprendrem a fer "hapa zome"...o sigui, estampar tela o paper amb fulles i flors. I ens sorprendrem amb els collages deliciosos i cruels de Tiny Garcia.
ed2k Ferriol 732 2016-06-02 02:19:25
Ja t'ho faràs -4x09- Capítol 9 (04.06.2016)
Avui, Ja t'ho faràs especial gatets! En Rafel s'ha enganxat als vídeos de gatets bufons que omplen internet, i ha decidit dedicar el programa als felins... Els farà un llitet amb un jersei de llana vell, convertirà un necesser rígid en una menjadora de viatge, i completarà el kit amb un vàter d'emergència per als gats de casa. Visitarem Degats, el refugi de gats de Sant Andreu, que es manté amb la venda de treballs manuals; aprendrem a fer gatets de feltre; coneixerem els iglús també de feltre que fan els de rronrron i els animals fantàstics d'Oriol Cabrero. Prepareu-vos per veure gats...
ed2k Ferriol 825 2016-06-15 22:50:17
Ja t'ho faràs -4x10- Capítol 10 (11.06.2016)
Aquesta setmana en Rafel ve temerari: construirà al plató una andròmina de carreres, un carretó de fusta amb què pretén llançar-se rampa avall a veure què passa. Ho farà? Per compensar, també farà un bol fet de botons, d'aquests que es van acumulant per totes les cases. Descobrirem l'obra de Yerai Pérez, enginyer del paper: flipareu del que és capaç de fer aquest home amb una quartilla i un bisturí. També coneixerem les figures rituals que fa German Consetti amb fusta reciclada, sempre al voltant del viatge i el viatger.
ed2k Ferriol 768 2016-06-15 22:51:21
Ja t'ho faràs -4x11- Capítol 11 (18.06.2016)
En Rafel està trist: ningú ha anat a la seva festa d'aniversari. Ara té un munt de gots de plàstic per estrenar, i decideix, per fer-se passar el disgust, que en farà una Estrella de la Mort... Sabeu què és? No us ho perdeu, és tan espectacular que, per fer-la, en Rafel s'haurà de clonar, i veurem TRES Rafels treballant alhora!!! També aprendrem com és i per a què serveix un hotel d'insectes, i en deixarem un de ben posat i parat a un referent de l'escola pública: l'Escola del Bosc, a Montjuic... Veurem àvies i nétes competint agulles, al Fíling Good de Terrassa, a veure qui fa les peces de llana més interessants... I coneixerem les escultures estilitzades i exquisides que fa Antoni Yranzo amb fusta i metall.
ed2k Ferriol 764 2016-06-21 23:18:21
Ja t'ho faràs -4x12- Capítol 12 (25.06.2016)
En Rafel ha de fer un regal a la seva neboda, que marxa de casa, i ha decidit fer-li un gerro amb tot d'oueres de cartró, molt modern... Però, a última hora, decideix engrandir el regal amb una tauleta de nit de segona ma, que pintarà i folrarà amb roba japonesa fins que quedi desconeguda. Seguint amb tècniques per renovar mobles vells o fer un bon acabat dels nous, la classe particular serà sobre el vernís: com envernissar diferents superfícies. Al reportatge, una "operació biquini" literal... és a dir, una classe de confecció de biquinis fets a casa, a la mida i al gust de cadascú. L'artista de la setmana no és un, sinó dos, i pare i fill: Taller Grampus. A la Galeria, tornem al món de l'amigurumi creatiu amb lotofloops.com. I, en resposta a un fidel espectador, en Rafel ens ensenyarà a enllustrar-nos les sabates.
ed2k Ferriol 788 2016-06-28 20:48:35
Ja t'ho faràs -4x13- Capítol 13 (25.06.2016)
Les festes i tradicions del món rural parlen d'una manera de viure arrelada al cicle de la natura. L'homenatge als pagesos comença sota la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll, on un calendari esculpit en pedra representa el cicle anual dels treballs al camp. Allà, Empar Moliner encarrega a Ferran Torrent una tasca d'investigació sobre la cultura popular, al llarg d'un any de festes i tradicions. Una missió que, aquest cop, haurà de fer sense ella. Tot i això, en Ferran trobarà la complicitat de quatre companyes de luxe: Sílvia Bel, Elisabet Carnicé, Llucia Ramis i Araceli Segarra.

Amb la seva companyia, Torrent participarà en les corrides de cavalls, rucs i matxos de Sant Antoni d'Ascó, a la Fatarella festejarà la collita d'olives, travessarà les muntanyes del Maestrat acompanyant un dels últims pastors transhumants, i a Mallorca, després d'un dia de matança, omplirà el rebost amb la sobrassada més bona.
ed2k Ferriol 742 2016-07-07 00:40:43
Ja t'ho faràs -4x14- Extra 1 (09-07-2016)
Fart d'estar-se al plató, avui en Rafel s'ha escapat i ha fugit cap a Vila-rodona, on passa les vacances. Tot i que intenti dissimular l'acabarem enxampant, ni que sigui per veure quins objectes tan fantàstics prepara per al pati de casa seva: una caseta de fusta de palet, on els nens caben perfectament, i un gronxador tan còmode i bonic que no en baixaries mai. Per acabar-ho d'adobar, a la Classe particular en Rafel marxarà una estona a Vic perquè les entusiastes de Tela Marinera l'ensenyin a renovar una gandula amb precioses teles de patchwork. A la Galeria, senyals de trànsit personalitzat; i al reportatge, com es fan els estels que farem volar les tardes d'estiu.
ed2k Ferriol 754 2016-07-18 19:29:25
Ja t'ho faràs -4x15- Extra 2 (16-07-2016)
Final de temporada! Ha arribat el moment de recordar el que hem fet: els invents més grossos i aparatosos; els més absurds; els més divertits... Un Rafel nostàlgic, passejant-se per platós i abocadors d'escombraries, carrers i magatzems d'andròmines, busca idees per a la pròxima temporada i fa repàs del que hem viscut plegats al "Ja t'ho faràs". Un capítol de final de temporada, sí, però ple de detalls inèdits i amb un Rafel més personal que mai. No us el perdeu, que avui, a més de riure, també aprendreu coses.
ed2k Ferriol 794 2016-07-18 19:29:32

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.