Programes de TV

Quarts de nou - Concurs de Castells de Tarragona 2010

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
MKV Framerate: 25,000 fps (original) 1280 x 720 px
Codec audio:
Català: AC3 2.0 (192 Kbps)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Quarts de nou -6x16- Concurs de Castells de Tarragona (HD)
DURADA: 5 hores i 54 minuts. - MIDA: 17,6 GiB

TV3 aposta per l'activitat castellera, una tradició originària del país, que aquest novembre pot ser declarada a Nairobi Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Després d'haver fet per primera vegada la transmissió de la diada de Sant Fèlix, ara la cadena torna a apostar per la difusió d'aquesta festa tan arrelada a Catalunya i emetrà el dia 3 d'octubre un resum de dues hores del Concurs de Castells de Tarragona, l'única competició reconeguda pel món casteller. I, a més, per primer cop ho enregistrarà en 3D. TV3 l'emetrà com un especial de dues hores de "Quarts de nou", diumenge, a partir de les 19.00. El concurs El concurs de castells de Tarragona se celebra cada dos anys de manera ininterrompuda des dels anys 80. Però ja n'hi havia hagut els anys 30, els 50 i els 70. És l'única competició reconeguda pel món casteller, un entorn que aposta més per considerar la seva activitat com una festa. Com és habitual, en aquesta edició hi competiran les 12 colles -més dues de Tarragona- que han tingut els millors resultats durant la primera part de la temporada, fins al 31 d'agost. I la cita serà el diumenge 3 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, l'antiga plaça de Braus. El jurat que haurà de valorar l'exhibició està format per representants del món casteller.

El concurs començarà a les 10 i està previst que s'allargui fins les 15.00. Desplegament de TV3 TV3 enregistrarà tot el concurs per duplicat, amb el sistema habitual i, per primera vegada, en 3D, la qual cosa suposarà la duplicació de la majoria de càmeres. Hi haurà dues unitats mòbils amb 15 càmeres, una serà l'spidercam -que permet oferir punts de vista i moviments continus que no es podrien veure de cap altra manera- i una polecam en 3D. En total, es mobilitzarà un equip humà d'unes 60 persones. El desplegament també inclourà el muntatge d'una carpa en el village del concurs, amb capacitat per a 20 persones, a l'interior de la qual hi haurà una pantalla on es podrà seguir el concurs amb 3D. De fet, la carpa ja estarà en funcionament el dia abans, dissabte, i al costat dels concerts que estan programats en el village, la carpa de TV3 oferirà la possibilitat als visitants de veure una demostració de la producció de la cadena en 3D. Tot plegat coincideix amb la primera vegada que TVC va emetre imatges de l'activitat castellera. Va ser justament del Concurs de Castells de 1990.

L'emissió per TV3 A causa de la durada del concurs, TV3 n'emetrà un extens resum de dues hores un cop feta la gravació. Això serà a les 19.00 del mateix diumenge. Ho presentaran Elisabeth Carnicé, Xavi Coral i Carles Esteva. En directe pel Canal HD de TV3 El canal HD de TV3 emetrà en directe tot el concurs des de les 10.00 fins a les 15.00, o fins a l'hora que s'acabi. Difusió en 3D De l'enregistrament en 3D se'n farà una pelolícula d'una hora aproximada que contribuirà a difondre la cultura catalana al món. D'altra banda, està previst que els cinemes de Barcelona, Tarragona i Valls, exhi-beixin la pelolícula al novem-bre, aprofitant la possible proclamació dels castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una candidatura impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la revista Castells, que ha comptat amb el suport de TV3. L'octubre, és el mes dels castells a TV3 Coincidin amb el concurs de castells, TV3 vol fer un esforç suplementari durant el mes d'octubre per donar més visibilitat a aquesta tradició tan arrelada a Catalunya i ha preparat tot un seguit de propostes relacionades amb la temàtica castellera. Una és l'estrena del documental "Verd sobre blau" coproduït per TVC i els Castellers de Vilafranca. La cadena també tindrà molinets sobre l'activitat castellera.
ed2k Conrad 967 2010-12-18 18:13:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.