Programes de TV

Tria 33 Extra - Més que un club

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Història, Art
Descripció:
Durada: 25 minuts. - Mida: 217 MB

Les Biblioteques de Catalunya compten amb 3.577.213 carnets d'usuaris. Gairebé la meitat de la població catalana forma part d'aquest club cultural que s'estén per tot el territori i que enguany arriba als 100 anys d'història. A "MÉS QUE UN CLUB" descobrirem que, gràcies a homes visionaris i que creien en la cultura, com Enric Prat de la Riba ¿president de la Mancomunitat de Catalunya¿ i Eugeni d'Ors, l'any 1915 és va idear la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat i es va posar en funcionament l'Escola Superior de Bibliotecàries. D'aquesta manera es va crear, doncs, l'embrió del que són les biblioteques avui dia.

Després d'endinsar-nos en la història de les biblioteques de casa nostra des de la seva creació, ara fa 100 anys, fins a l'arribada de la democràcia, farem un salt en el temps i entrevistarem Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, i parlarem amb Ciro Llueca, Laura Pla, Gisela Ruiz i Jordi Artigal, que ens explicaran en què consisteix la professió de bibliotecari, com és el seu dia a dia i de quina manera entenen aquest servei cultural. El filòsof i músic Bernat Dedéu, la cuinera Ada Parellada i Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, ens parlaran de com les biblioteques s'han obert a altres disciplines i s'han convertit, d'aquesta manera, en veritables motors culturals de la comunitat.

En aquest "MÉS QUE UN CLUB" hi intervenen: Àgata Alegre, exbibliotecària de la Biblioteca Josep Finestres (Cervera); Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Jordi Artigal, bibliotecari de la Biblioteca d'en Massagran (Salt); Ciro Llueca, director de la Biblioteca de la UOC (Barcelona); Laura Pla, bibliotecària de la Biblioteca Joan Maragall (Barcelona); Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Can Butjosa (Parets del Vallès); el músic i filòsof Bernat Dedéu; la cuinera Ada Parellada, i el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Tria 33 Extra - Més que un club 0000 2015-12-10 00:39:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.