Programes de TV

Material Sensible

Any:
2007
Categories:
Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Documental, Família, Història
Descripció:
"Material sensible" és una sèrie de tretze capítols que proposa un viatge singular per la història del segle XX utilitzant diverses col·leccions de pel·lícules familiars rodades per cineastes aficionats de totes les èpoques i tots els racons del país.

Els sentiments són un dels grans valors d'aquestes pel·lícules i el tret que les diferencia de la resta de gèneres del cinema aficionat. Els autors d'aquestes imatges filmaven les seves famílies, el naixement dels fills, les parelles, els casaments, els pares, els moments més íntims o els racons privats que volien fer perdurables en el temps.

Després de recuperar les pel·lícules, el segon objectiu del programa "Material sensible" consisteix a recuperar-ne el testimoni. Un àlbum sense algú que l'expliqui és un àlbum de fotos anònimes, així que les pel·lícules comentades pels mateixos protagonistes de les històries, els autors o els seus descendents assoleixen una dimensió encara més atractiva. El pas dels anys es veu en les fesomies dels entrevistats: nens petits són ara gent gran, es recorda amb felicitat els somriures del passat, però també hi ha espai per al record dels que ja no hi són.

El programa dedica un capítol de 25 minuts a cada família, en el qual es fa un repàs de les millors imatges de cada autor. Hi ha famílies de la Bisbal, l'Escala, Calafell, Igualada, Berga, Reus, Lleida, Andorra, Barcelona, Palma de Mallorca i també una de catalans que van viure l'exili de la Guerra Civil a Mèxic.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Única 2007 2007-10-25 13:55:10

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.