Programes de TV

Òpera en texans

Any:
2011
Categories:
Producció Catalana, ProgramaTV, Altres
Generes:
Música, Entrevista, Educatiu
Descripció:
DURADA: 27 minuts. - MIDA: 240 MB aprox.

"Òpera en texans" és un programa pensat per als amants de l'òpera, els indecisos, els romàntics, els músics, els atrevits, els que comencen, els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai.

El presentador i ànima del programa és Ramon Gener. És cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

Cada setmana dedicarà el programa a una òpera diferent. Analitzarà títols coneguts i títols no tan coneguts però que creu que s'han de conèixer. En aquesta primera temporada trobarem: "Don Giovanni", "Carmen", "Tosca", "Il trovatore", "Parsifal", "El barber de Sevilla", "Porgy and Bess", "Turandot", "El cavaller de la rosa", "Pagliacci", "La dama de piques"...

I després de l'emissió, els espectadors podran continuar disfrutant de l'òpera a la web del programa, al blog i el facebook de Ramon Gener, i a l'spotify d'"Òpera en texans", amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol. "Òpera en texans" és un programa per descobrir tots els secrets i disfrutar com mai de l'òpera.

Surfejant l'onada "Òpera en texans" no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il?lustrada. Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de música".

No és un programa d'entrevistes ni un programa de plató. A cada capítol es desmunta una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. No cal saber de música, no cal saber d'òpera. Vol traduir el món complex de la música i l'òpera en un idioma comprensible. Senzillament, òpera.

Ramon Gener Va estudiar piano al Conservatori del Liceu i cant sota la tutela de Victòria de los Ángeles. Ha actuat al Liceu, al Palau de la Música i a teatres de l'Estat espanyol, i ha estat baríton d'òperes com "La flauta màgica", "Les noces de Fígaro", "L'elisir d'amore" o "Così fan tutte" i de diversos oratoris. Fa pocs anys, va canviar els escenaris per les sales de conferències.

Té els coneixements, té passió i té dots de comunicador. Amb Ramon Gener es pot gaudir de l'òpera en texans, sense complexos, sense prejudicis, amb rigor i amb ganes de passar-ho bé.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 1a i 2a Temporades juntes Completa!! 2011 2011-10-17 01:24:04
DVB 3 3a Temporada Completa!! 2013 2013-04-15 21:50:37

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.