Pel·lícules

La batalla d'Alger

Font:
HDDVD+HDDVD
Codec video:
XviD 720 x 384
Codec audio:
Versió original sotstitulada en català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La batalla d'Alger
Durada: 121 minuts. - MIDA: 2.04 GB.

Direcció: Gillo Pontecorvo Guió: Franco Solinas, Gillo Pontecorvo Música: Ennio Morricone Fotografia: Marcello Gatti (B&W) Intèrprets: Jean Martin, Yacef Saadi, Brahim Haggiag, Fusia El Kader, Samia Kerbash, Ugo Paletti, Mohamed Ben Kassen, Michele Kerbash, Tommaso Neri.

En Gillo Pontecorvo va fer una reconstrucció de la batalla d'Alger de 1957, en ocasió de l'aixecament de la població algeriana musulmana dirigit pel Front d'alliberament nacional (FLN) contra els colonitzadors francesos, i de la temptativa dels militars paracaigudistes francesos de «pacificar» el país mitjançant la repressió més crua. Aviat tota la població àrab s'uneix contra els colonitzadors. Us sona familiar? Els francesos tenien un pla que els va permetre, de moment, d'esclafar la revolta, però el 1962 es va proclamar la independència d'Algèria.

El film és un recordatori del triomf i la tragèdia de les lluites populars contra les forces que continuen de canviar de forma i cerquen el silenci i la repressió d'aquests moviments.
ed2k Veixinacalenta 728 2017-12-06 23:50:02

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.