Pel·lícules

Estiu violent

Font:
DVD+DVB
Codec video:
XviD 640 x 480
Codec audio:
Català-italià
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Estiu violent
MIDA: 1GB. - DURADA: 97 minuts.

Direcció: Valerio Zurlini. Guió: Suso Cecchi d'Amico, Giorgio Prosperi, Valerio Zurlini. Música: Mario Nascimbene. Fotografia: Tino Santoni (B&W) Intèrprets: Eleonora Rossi Drago, Jean-Louis Trintignant, Jacqueline Sassard, Cathia Caro, Lilla Brignone, Raf Mattioli, Enrico Maria Salerno, Nadia Gray.

El juliol del 1943, en Carlo (Jean-Louis Trintignant), un jove que s'ha anat estalviant de fer el soldat, coneix la Roberta (Eleonora Rossi Drago), jove vídua d'un militar, i entre els dos neix una reciproca simpatia. El vespre del 25 de juliol, el pare d'en Carlo, un jerarca feixista, ha de fugir i se'n vol endur el fill, però ell no es vol allunyar de la Roberta. Durant una trobada nocturna, una patrulla atura en Carlo i la Roberta i els controlen els documents personals. Els d'en Carlo no són en regla i s'haurà de presentar a Bolonya l'endemà...

Estiu violent (Estate violenta) és un dels films més bonics del cinema italià posteriors a la 2ª guerra mundial, del director Valerio Zurlini, filmat el 1959 en blanc i negre.

Al centre de la història, com ja s'ha dit, hi ha un amor desesperat entre en Carlo i la Roberta. Doblement desesperat, tant per la condició pròpia dels dos protagonistes (la diferència d'edat, agreujada per la recent viudetat d'ella), com per la situació general d'Itàlia el tràgic estiu del 1943 i, més exactament, en el mes i mig que va de la vigília del 25 juliol a l'armistici del 8 de setembre amb les forces aliades.
ed2k Veixinacalenta Debordista 570 2017-04-16 22:59:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.