Pel·lícules

La Mari - La Mari - Tornar a començar

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La Mari -01- Tornar a començar
Producció: Televisió de Catalunya, In Vitro Films i Canal Sur, 2009 Direcció: Ricard Figueras Guió: Pau Garsaball i Ricard Figueras Director de fotografia: Xavier Gil Músic: Joan Manuel García Pelayo i Mané Larregla Productora executiva TVC: Elisa Plaza Intèrprets: Ana Fernández (Mari), Ramón Madaula (Enric), María Galiana (Genara), Anna Lizarán (Amparo), Juli Mira (Robles), Candela Fernández (Pepa), Maggie Civantos (Estrella), David Bosch (Paco), Carlos Hipólito (Iván), Carla Campra / Carla Maldonado (Mariona), Antonio Dechent (Julio), Carmela Poch (Anna) i Miguel Zurita (Pedro)

Als episodis anteriors, vàrem deixar la Mari amb dues notícies de primera plana: el seu embaràs i la mort de Franco. Dues notícies d'aquesta envergadura poden fer canviar la vida i la Mari no és una excepció. Sense motiu de reivindicació urgent, la Mari es llença a la criança i guarda del seu nadó amb la mateixa empenta amb què abans va decidir deixar el seu analfabetisme o lluitar per un barri digne. Però els marrecs exigeixen menys, i la Mari troba a faltar una vida més viscuda. L'Enric proposa a la Mari una fugida a Alosno per tractar despertar-la d'alguna manera. Es retroben amb la Pepa i el Pedro a les processons de Setmana Santa. Al poble, la germana de la Mari i el seu marit viuen moments de gran angoixa: la mina es tancarà i el poble morirà amb ella. Altre cop a Barcelona, quan la Mari descobreix que la seva petita Mariona sobreviu, i inclús engreixa, quan en tenen cura son pare i sons germans, sortirà del seu tancament i tindrem la Mari de sempre, la que té molt clar que una persona no és ningú si no pot defensar-se amb la paraula i els raonament. La història diària d'un país li va donant raons de pes. Per aquest moitu, la Mari, esdevé mestra, i fins i tot arribarà a ser directora d'una escola. Aquesta serà la seva lluita en la nova etapa. Una lluita plena de batalles: el programa que se li imposa per ser mestra, les noves tendències pedagògiques, un personal docent més atent a les teories que a l'exercici diari de ser a les aules... La Mari lluita amb totes les seves armes en la seva partiuclar creuada en la qual la cultura ha de acabar imposant-se a la violència i a la por. I, malgrat les injustícies, així segueix la Mari, amb força, aprofitant cada segon per fer alguna cosa de profit, empenyent els demés i de tant en tant, demanat que l'empenyin a ella.
ed2k Aliga 1587 2010-04-10 22:08:42
La Mari -02- L'únic camí
En una assemblea a Alosno, el poble ha de prendre una decisió. La Mari ha proposat cobrar les indemnitzacions i comprar la mina. Les famílies d'Alosno decideixen jugar-s'ho tot i intentar-ho. L'Ivan pateix de leucèmia i es nega a allargar la seva vida amb cap tractament. La Mari no podrà reprimir els seus sentiments per primer i últim cop a la vida. La Mari aconsegueix el títol de mestra i comença a treballar a una escola on haurà de fer-se valer. El Paco s'enamora en secret d'una companya de la Mari. La nostra protagonista serà al costat de la Genara, que intenta superar amb certa dignitat el seu propi declivi. En Robles haurà de refer-se després de la gran decepció que ha tingut arran de les decisions del partit pel qual sempre va donar la cara. Les coses hauran d'acabar de l'única manera possible, però estem a una nova era política amb nous perills, i la Mari és incapaç de preveure què passarà un dia quan va a comprar a l'Hipercor...
ed2k Aliga 1565 2010-04-15 10:05:59

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.