Pel·lícules

El carter (i Pablo Neruda) (VOSC) (Il postino)

Any:
1994
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Biografia, Comèdia, Drama
Descripció:
DURADA: 109 minuts. - MIDA: 1,03 Gb

DIRECCIÓ: Michael Radford INTÈRPRETS: Philippe Noiret, Massimo Troisi, María Grazia Cucinotta, Linda Moretti, Renato Scarpa Anna Bonaiuto Mariano Rigillox

El cèlebre poeta xilè Pablo Neruda va aconseguir que el govern italià li concedís asil polític en una illa situada davant la costa de Nàpols. Allí coneix en Mario, un carter de vida senzilla amb qui va creant una relació d'amistat. En Pablo ensenyarà a usar metàfores i llenguatge poètic a en Mario perquè sedueixi la dona que li agrada.

La pel·lícula va obtenir més de 25 premis internacionals, cal remarcar el Premi David di Donatello al millor muntatge (1994), Premis BAFTA a la millor pel·lícula de parla no anglesa, millor direcció y millor música (1995), Premi Cóndor de Plata a la millor pel·lícula estrangera y un Premio Oscar a la millor banda sonora. L’escriptor i protagonista Massimo Troisi va ajornar una operació de cirurgia cardíaca per poder acabar el rodatge. Tot just vint-i-quatre hores després de finalitzar el rodatge mor a Òstia mentre dormia, víctima d’aquesta malaltia cardíaca.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El carter (i Pablo Neruda) (VOSC) 1994 2016-10-19 23:32:58

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.