Pel·lícules

El fals orgasme (Fake Orgasm)

Any:
2010
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Documental
Descripció:
DURADA: 81 minuts. - MIDA: 650 megues

Direcció i guió: Jo Sol - Producció: Jordi Rediu i Norbert Llaràs - Música: Carles Cases - Fotografia: Aitor Echeverría, Bruno Amaral y Xavi Sivecas - Montaje: Afra Rigamonti.

Intervencions: Lazlo Pearlman, Verónika Arauzo, Lydia Lunch, Jango Edwards, Judith Butler, Beatriz Preciado, Nina Braunsteiner, María Llopis.

Una aproximació sobre els nous paradigmes d'identitat i gènere vinculats a la sexualitat, a través de l'artista performer nord-americà Lazlo Pearlman.

"Fals orgasme" (2010) conté algunes de les imatges més desconcertants del cinema català recent. El tercer llargmetratge de Jo Sol és un retrat de l'artista conceptual britànic Lazlo Pearlman, que fa servir expressions com "anarquista del cos" o "il·lusionista del gènere" per autodefinir-se. A partir de les seves "performances" provocatives, la pel·lícula planteja una reflexió divertida sobre les mentides de la vida sexual i, de forma xocant i inesperada, deixa pas a un discurs impactant sobre la teoria de gènere i la construcció permanent de la pròpia identitat.

Jo Sol insisteix amb "Fals orgasme" en la línia iniciada amb l'anterior, "El taxista ful" (2005). El director s'instal·la en el territori de l'ambigüitat genèrica i factura una proposta que desafia els sentits, els prejudicis i els dogmes de l'espectador. Una proposta juganera, alhora que rigorosa, que va ser premiada al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga com a millor pel·lícula de la Secció ZonaZine.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El fals orgasme 2010 2012-03-15 19:52:56

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.