Pel·lícules

Daniya, el jardí de l'harem

Any:
1987
Categories:
Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 1 hora, 35 minuts. - MIDA: 812 Megues.

Producció: Imatco, 1987 Direcció: Carles Mira / Durada: 97 minuts Guió: Carles Mira Fotografia: Tomàs Pladevall (Eastmancolor) Música: Enric Murillo Intèrprets: Ramon Madaula (Bernat, germà de la comtessa de Barcelona), Laura del Sol (Laila, l'esclava musulmana), Francisco Guijar (comte Berenguer de Barcelona), Marie-Christine Barrault (Almodís, comtessa de Barcelona), Paco Casares (emir de Dénia), Rafael Díaz (fra Patern)

Des de l'any 712, quan la ciutat de València se sotmet pacíficament als exèrcits musulmans, fins a l'inici de l'expulsió dels primers moriscos el 1609, transcorren nou segles de presència islàmica a les nostres terres, que van deixar una empremta enriquidora a la nostra cultura. La pel·lícula està ambientada a l'any 1031, quan cau la dinastia Omeia i l'al-Andalus inicia una època peculiar. L'any 1031, al-Andalus inicia una època peculiar, en la qual apareixen nous espais d'esplendor, com el regne de Dénia (Daniya). Sota el domini dels Mujahid, el regne s'estén fins a Mallorca i, fins i tot, ocupa part de Sardenya. A mitjan segle XI, en aquest regne de Dénia, apareix el personatge històric que serveix de guia i de fil conductor de la ficció, Ali ibn Mujahid Iqbal al Dawla, que va ser criat pels cristians a Sardenya, fins que el seu pare va pagar el rescat exigit.

Un cop elevat al tron de la seva taifa, manté fermes relacions d'amistat amb els cristians. "Daniya" és la història d'un viatge. De la cort catalana marxa cap al regne de Dénia un jove culte i decidit, Bernat, germà de la comtessa de Barcelona. L'objectiu del viatge és acceptar l'autoritat eclesial que el rei musulmà li atorga sobre les esglésies cristianes mossàrabs que viuen en el territori de Daniya. És un viatge arriscat i atractiu, un viatge que enriquirà l'esperit de Bernat i a través del qual ell se sent seduït per al-Andalus.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB+ Daniya, el jardí de l'harem 1987 2010-10-24 21:19:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.