Pel·lícules

Troia (Troy)

Any:
2004
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Acció, Història, Romàntic
Descripció:
Durada: 161 minuts. - Mida: 1'47 GB (Versió SD). - MIDA: 15.7GB (Versió HD 720p).

País: EUA. Direcció: Wolfgang Petersen. Guió: David Benioff. Poemas: Homero. Música: James Horner. Fotografia: Roger Pratt. Intèrprets: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Brian Cox, Peter O'Toole, Sean Bean, Diane Kruger, Brendan Gleeson, Saffron Burrows, Tyler Mane, Julie Christie, Rose Byrne, Julian Glover.

La pel·lícula és una nova adaptació de "La Ilíada" d'Homer, el poema èpic escrit més de vuit-cents anys abans de Crist. A l'antiga Grècia, la passió de dos amants desencadena una guerra entre dos pobles: Paris, príncep de Troia, s'enamora d'Helena, reina d'Esparta, tot i que és casada. Helena fuig amb Paris i Menelau, el marit d'ella, pren els fets com una ofensa al seu honor i a la seva nació. Menelau i el seu germà Agamèmnon, el poderós rei de Micenes, reuneixen totes les tribus de Grècia i les posen en peu de guerra per derrotar els troians i recuperar Helena. Però la ciutat de Troia, comandada pel rei Príam i defensada pel ferotge príncep Hèctor, és una fortalesa inexpugnable. Els grecs buscaran l'ajuda d'Aquil·les, un guerrer arrogant, rebel i aparentment invencible.

"Troia" és una pel.lícula èpica sensacional. Per aquell qui ha llegit la Ilíada és un somni fet realitat. Els exquisits protesten per les llibertats que el film es permet, entre elles que la Guerra de Troia va durar molts anys i no uns quants mesos. Però si a Shakespeare no li retraiem -al contrari, li aplaudim- la compressió dramàtica (és a dir, agrupar en pocs dies esdeveniments allunyats en el temps ), per què ho hem de fer a "Troia"? No ens amarguem: aquesta és una gran adaptació de la Ilíada. Tot és aquí: la fúria assassina d’Aquil·les, la dignitat d’Hèctor, el patiment d’Andròmaca, l’ànsia de poder d’Agammèmnon, el desig de venjança de Menelau, la feblesa de Paris, la bellesa d’Hèlena, la intel·ligència d’Ulisses, la ferotgia d’Àjax, la ingenuïtat de Patrocle? El combat definitiu entre Aquil·les i Hèctor és apoteòsic. La pel·lícula no acaba on ho fa la Ilíada (el funeral d’Hèctor) sinó que també inclou la popular història del cavall de Troia, segurament per no decebre els espectadors. Però el drama ja ha acabat. En fi, la Ilíada s’ho mereixia, i així ha arribat a milions de persones que mai no la llegiran. El repartiment és molt bo, però destaca un extraordinari Eric Bana com a Hèctor, el sofert heroi troià que carrega amb tot el pes del drama. Aquesta pel·lícula conté alguns efectes digitals (la immensa flota grega creuant mar, per exemple), però està feta a l’aire lliure, i el sol és el sol i la pols és la pols. No com la recent "300", tota rodada en un hangar a Vancouver, i que té una textura molt falsa, de videojoc. En fi, "Troia" és un gran espectacle que no convé perdre’s. Hollywood, de tant en tant, encara és Hollywood.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB Versió SD 2004 2009-03-31 17:21:44
HDDVD+HDTV Versió OpenMatte 720p 2004 2022-02-19 00:20:29

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.