Pel·lícules

Karlsson de les teulades (Karlsson på taket)

Any:
2002
Categories:
Pel·lícula, Infantil
Generes:
Animació, Família, Fantasia
Descripció:
Durada: 73 minuts. - Mida: 717 MiB

Idiomes: Català-Suec (possiblement)

Direcció: Vibeke Idsøe. País: Suècia - Noruega. Guió: Vibeke Idsoe segons la novel·la d'Astrid Lindgren. Producció: Waldemar Bergendahl i John M. Jacobsen. Música: Kjetil Bjerkestrand. Intèrprets: Börje Ahlstedt (veu d'en Karlsson), Pernilla August (veu de la mare), Brasse Brännström (veu d'en Rulle), Ellen Ekdahl (veu de la Bettan), Allan Svensson (veu del pare), Nils Eklund (veu de l'oncle Julius), Magnus Härenstam (veu d'en Fille).

S'apropa l'aniversari d'en Rulle - un nen de set anys, introvertit i sensible - que només insisteix en que vol que li regalin un gos amb qui compartir les estones de lleure, ja que li costa relacionar-se amb els altres nen i els seus germans són més grans que ell. Però ves per on que un dia, de sobte, entra per la finestra de la seva habitació un homenet refet i somrient que diu anomenar-se Karlsson i que té la facilitat de volar gràcies a l'ajut d'una petita elis que porta incorporada. En Rulle es mostra feliç d'establir una amistat amb en Karlsson, però per altra banda, haurà de fer front a la incredulitat de la seva família que creu que en realitat es tracta d'un amic imaginari.

Basat en un conte clàssic de la literatura infantil nòrdica, obra d'Astrid Lindgren, autora que es va fer famosa per la creació del fenomen de Pipi Calzaslargas, Karlsson de les teulades és un gran exemple que ve a demostrar que no tot el cinema d'animació de qualitat procedeix de Hollywood o d'Àsia, el cinema europeu i més concretament el realitzat a països de l'est del continent, és prou interessant com per no passar-lo per alt. El cas d'aquesta pel·lícula noruega mereix el seu visionat perquè és un conte preciós al voltant de la soledat infantil i les dificultats de comunicació envers els altres.

Però és també una pel·lícula visualment molt rica i cuidada, acompanyada d'una magnífica banda sonora d'en Kjetil Bjerkestrand i plena de diàlegs que si bé suposen una reflexió pels pares d'infants, també esdevenen en successives metàfores sobre la saviesa infantil. El film també es permet denunciar temes universals i tan importants com la intolerància o en un altre nivell la golafreria, i ho mitjançant l'aparició d'aquest curiós personatge que és en Karlsson, un homenet gens perfecte a grans trets però mirall de l'idealisme del nen protagonista - ros com a prototip de nen nòrdic -.

Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB Karlsson de les teulades 2002 2009-02-17 15:15:05

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.