Infantil

El màgic d'Oz (The Wizard of Oz)

Any:
1939
Categories:
Infantil, Pel·lícula
Generes:
Aventures, Família, Fantasia, Música
Descripció:
DURADA: 101 minuts. - MIDA: 4,94 GB.

País: EUA. Direcció: Victor Fleming Guió: Noël Langley, Florence Ryerson, Edgar Alan Wolfe. Conte: L. Frank Baum. Música: Herbert Stothart, E.Y. Harburg, Harold Arlen. Fotografia: Harold Rosson. Intèrprets: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Clara Blandick, Margaret Hamilton, Charley Grapewin.

El màgic d'Oz (The Wizard of Oz) és una pel·lícula de l'any 1939, basada en l'obra de literatura infantil "The Wonderful Wizard of Oz", escrita per Lyman Frank Baum i il·lustrada per W. W. Denslow, publicada per la George M. Hill Company a Chicago en 1900, i des de llavors fins a la data actual, és un dels llibres que més vegades s'ha publicat, tant als Estats Units com a Europa. Constitueix una de les històries més conegudes de la cultura popular nord-americana, i ha estat traduït a molts idiomes.

La història narra les aventures d'una noia anomenada Dorothy en el país d'Oz. Dorothy es veu transportada per un cicló a un món màgic anomenat Oz i intenta tornar a casa seva. Compta amb l'ajuda de diversos personatges que es troba pel camí, sobretot un lleó, un robot i un espantaocells. Aquests l'acompanyen a veure el Màgic d'Oz, que pot acomplir desitjos i per tant donar-los el que més vol cadascú. Diversos enemics, sobretot dues bruixes, intenten impedir aquest fet.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD+TV El màgic d'Oz 1939 2022-06-24 00:18:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.