Elinks

Ciclisme d'altura, dopar-se per guanyar

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3 @ 128kbps, 48kHz, estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Ciclisme d'altura, dopar-se per guanyar
DURADA: 60 minuts. - MIDA: 600 megues

Davant d'un dels escàndols més divulgats del món dels esports, analitzem minuciosament tota la ciència i la intriga del que es coneix com "la trama de dopatge més sofisticada i de més èxit en la història de l'esport". Vet aquí l'altra cara del millor ciclista de tots els temps, Lance Armstrong. A través d'una mescla d'imatges d'arxiu i entrevistes amb persones del cercle íntim d'Armstrong, oferim una investigació exhaustiva i explosiva del que s'ha convertit ja en el programa de dopatge més famós i més aclaparador del món esportiu. Mentre s'ensorra el seu imperi i els mitjans de comunicació s'afanyen a ventilar-li els draps bruts, la gent queda bocabadada en saber que, després d'anys de fama i victòria, en realitat la seva sang no era tan neta com la seva imatge pública.

El canal Esport3 explica, aquest dimecres, la història de la trama del dopatge de Lance Armstrong, amb l'emissió del documental "Ciclisme d'altura: Dopar-se per guanyar", una producció que fa un repàs de les persones i les circumstàncies que van envoltar el ciclista nord-americà durant els set anys en què va ser el líder indiscutit del Tour de França.

Al llarg dels 45 minuts de durada del documental se senten les opinions dels que van ser els seus companys, de periodistes i d'advocats que van viure de primera mà una de les mentides més grans de la història de l'esport mundial. Però també se sent la defensa i els arguments que va utilitzar Armstrong i es veu com, de mica en mica, es va estrenyent el cercle fins que el que va ser set cops guanyador del Tour va reconèixer en una entrevista amb la periodista Oprah Winfrey que havia fet servir substàncies dopants per guanyar-los. A més, es mostra la metodologia que van utilitzar Armstrong i el seu equip per dopar-se, i l'ascendència que tenia dins del grup, on es considerava intocable.

La història també recorda com va sobreviure al càncer i com de ser gairebé un ciclista desconegut -abans de la malaltia va ser campió del món, mentre que al Tour el millor lloc que havia aconseguit era el 36è l'any 1995- va ser capaç de convertir-se en un mite.

"Ciclisme d'altura, dopar-se per guanyar" és un documental que ajuda a entendre el cas més greu de dopatge de la història de l'esport i també serveix per entendre molt millor tot el que va envoltar el món del ciclisme en la dècada més fosca de la història d'aquest esport.
ed2k Petiso 814 2014-08-18 20:23:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.