Elinks

El Beagle. El futur de les espècies

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 74% Test compressibilitat,
Codec audio:
Català mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo - 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (anglès)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
El Beagle. El futur de les espècies -01- El Beagle. El futur de les espècies
Al setembre de 2009 el clíper "Stad Amsterdam" es va fer a la mar per circumnavegar la terra, repetint el viatge més important que mai s'ha fet. Molt més important que el viatge de l'home a la lluna. És un viatge que va fer el jove naturalista Charles Darwin durant cinc anys, fa 179 anys, i els passatgers del clíper el faran en vuit mesos. Els viatges de Darwin van canviar les nostres idees de temps, espai, atzar, sexe i natura. Quin privilegi poder fer-ho de nou! Tota la bellesa i l'abundància en un món ple de formes meravelloses.

La rebesnéta de Darwin, Sarah Darwin, i escriptor britànic Redmond O'Hanlon repetiran aquest viatge. Per a ells, és una oportunitat que només es dóna un cop cada moltes vides. I ara? Ara anem a veure en quin estat està el món, i quines possibles conseqüències podria tenir per al nostre futur. Amb això en ment s'ha convidat a diferents científics i artistes a bord, en les diferents etapes del viatge. La primera etapa del seu viatge els porta de Plymouth a Tenerife, Cap Verd i a Sant Salvador de Bahia, a les selves de l'Amazones.
ed2k lopere 762 2013-08-09 16:55:04
El Beagle. El futur de les espècies -02- Formes de vida inferiors a l'escala de Déu
Seguiu l'equip per la costa d'Amèrica del Sud i veieu algunes de les restes més impactants del tràfic d'esclaus. A continuació, recorreu els passos de Darwin a mesura que descobreix els seus primers fòssils gegants, que demostren l'existència d'animals antics i extingits.

Aquest episodi ens descriu el viatge des de Rio al sud-est de Sud Amèrica, Puerto Madryn. A Rio els viatgers s'enfronten a l'aterridora història de l'esclavitud del Brasil, una història que ha deixat la seva empremta al país fins i tot avui en dia. Però el vaixell continua navegant per reviure el descobriment de Darwin dels gegantins mamífers fòssils d'Amèrica del Sud. El final d'aquesta etapa ens porta a un lloc únic, una de les sales de part dels oceans.
ed2k lopere 635 2013-08-18 22:54:39
El Beagle. El futur de les espècies -03- Els límits de la humanitat
A tots ens agraden els peixos - però correm el risc de veure que s'extingeixen. Estendre els límits de pesca al centre de tots els oceans, podria resoldre el problema?

Els indis Yagans van ser exterminats per les bones intencions: amb els missioners van venir malalties mortals del món civilitzat. I llavors van arribar els colons europeus genocides. Vam visitar l'última índia de pura sang Yagan a Terra del Foc, abans de navegar cap a les famoses aigües del Cap d'Hornos, on el Beagle gairebé va naufragar.
ed2k lopere 622 2013-08-29 00:12:58
El Beagle. El futur de les espècies -04- L'últim compte enrere
Diem adéu a una de les poques glaceres que queden a la terra i naveguem cap al nord. A bord tenim dos activistes ambientals: Douglas Tompkins i la seva esposa Kristine McDivitt. Després d'haver venut les seves empreses de confecció i esdevenir multimilionaris, s'han dedicat per complet a l'activisme ambiental i a la conservació de la terra. El seu amor pel paisatge xilè els va portar a comprar un terreny gran i mantenir-lo com a reserva natural: el Parc Nacional Pumalín. Els éssers humans creen els seus propis problemes - però la humanitat és prou intel·ligent per evitar els seus desastres autoprovocats.
ed2k lopere 589 2013-08-29 20:48:06
El Beagle. El futur de les espècies -05- El paradís de la competència
Partim de nou, navegant durant mesos al llarg de les costes d'Amèrica del Sud. Ara estem en el nostre camí a les Illes Galápagos. Una Meca per a tots els naturalistes. Una illa dels somnis realitzats de la raó. Raó de Darwin - on s'establiren les bases del seu més gran descobriment. Un somni d'adolescent de Redmond O'Hanlon fet realitat.

A continuació, O'Hanlon deixa el clipper breument per volar a Indonèsia - a la recerca de la història del major rival de Darwin - l'home que tècnicament té prioritat sobre la teoria de l'evolució per selecció natural - Alfred Russell Wallace. El viatge es realitza per tal de trobar la més desitjable de totes les aus del paradís - ja que és l'únic que Wallace va descobrir: l'ala estàndard. A l'illa de Tahití es reincorpora al clipper, a temps per a la gran travessia de l'Oceà Pacífic. Sorprenentment, el nostre planeta està compost pel 70% d'aigua. Aquesta aigua és més important per a nosaltres del que ningú podia imaginar. Els éssers humans tenim molt més en comú amb altres formes de vida del que Wallace i Darwin podrien haver pensat ... si tenim cura dels oceans, tenim cura de nosaltres mateixos ...
ed2k lopere 593 2013-09-05 18:18:35
El Beagle. El futur de les espècies -06- Les eines per sobreviure
Austràlia - el continent sec, on Charles Darwin no va trobar res i on va romandre breument. Com podia haver previst que la població començaria a experimentar amb noves formes d'agricultura, sense els obstacles de les tradicions deixades enrere a Anglaterra?

El continent vermell és bonic, però no té pietat. La sequera, la calor, l'aïllament i la malaltia posen exigències extremes en les estratègies de supervivència de l'home i de l'animal. Com pot l'home fer front a les dures condicions? Pot la geoenginyeria evitar la seva extinció? El seu kit de supervivència és prou bo per salvar-lo?
ed2k lopere 589 2013-09-19 22:05:20
El Beagle. El futur de les espècies -07- Melbourne, adaptar-se o morir
El clipper segueix ancorat a Austràlia - el continent assolat i esgotat. Fem un cop d'ull de prop a les solucions que la ciència ens ofereix per prevenir les extincions en massa. Austràlia és el país del futur - especialment quan es tracta de la modificació genètica.

Però, qui som nosaltres per tractar de controlar l'evolució? Estem adaptant o estem simplement retardant la nostra imminent extinció?
ed2k lopere 628 2013-09-19 22:06:00
El Beagle. El futur de les espècies -08- Les ruïnes del progrés
Després de dos setmanes i mitja al mar, el clipper arriba a l'illa Maurici, una petita illa en l'Oceà Índic, a uns centenars de quilòmetres a l'est de Madagascar. Maurici va romandre deshabitada fins que els marins holandesos es van establir allí en 1589.

Maurici i el Dodo - aquest estrany ocell que no vola, el primer animal en vies d'extinció a causa de les accions dels humans moderns - estan inextricablement units. Des de l'època de Darwin molts animals han desaparegut de la faç de la terra per culpa nostra, però el Dodo ha esdevingut el símbol de la presència sovint destructiva de la humanitat.

El 70% per cent dels residus en els oceans és de plàstic. Juntament amb la restauració de les poblacions de peixos, la neteja dels nostres oceans serà el repte més gran.

Acabem el nostre viatge que pot tenir una ascendència directa que es remunta a 150 000 anys. Avui dia la seva cultura es manté amb vida artificialment. És correcte conservar-la en l'estat anomenat primitivisme, purament pel nostre plaer?
ed2k lopere 590 2013-09-29 03:00:39

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.