Elinks

Els tresors amagats de...

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1355 kbps, 704x400, Qf: 0,192 – 45% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català) - MP3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (VO)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Els tresors amagats de... -01- L'art australià
En el primer programa, Griff creua tot el món fins a arribar a les remotes illes de l'estret de Torres, entre Austràlia i Papua Nova Guinea, per explorar el que encara perdura d'una cultura extraordinàriament creativa i bel?licosa. Aïllats de la resta del món durant la major part de la història, els illencs eren ferotges caçadors de caps que creien en la màgia i en la bruixeria. Què feia que el seu art fos tan imponent i poderós? Per què els illencs són tan reticents a revelar els seus secrets? Podrà Griff descobrir els misteris que amaga una estranya i fascinant màscara?
ed2k lopere 622 2013-07-29 00:50:13
Els tresors amagats de... -02- L'art africà
Griff Rhys Jones continua la seva missió per descobrir l'art tradicional en terres llunyanes viatjant a l'Àfrica Occidental. Les talles antigues de la zona poden vendre's per milions d'euros, però què és el que fa que una peça sigui "autèntica"? Encara s'esculpeixen objectes així? Existeix l'art africà pur? Griff comença la seva recerca als penya-segats de Bandiagara, a Mali, on els dogons han fet servir les seves talles i escultures com a amulets per ajudar-los a sobreviure. Pot la creença en el poder d'aquests objectes sobreviure al transcurs de la modernitat? En un revelador viatge que s'acaba a Accra, la capital de Ghana, Griff aprèn que el transcurs de la història i la realitat moderna han tingut una influència sorprenent sobre les invencions i la creativitat a l'Àfrica occidental contemporània.
ed2k lopere 625 2013-08-06 01:15:00
Els tresors amagats de... -03- L'art indi
En aquesta missió per esbrinar si l'art tradicional encara és viu entre els indígenes d'arreu del món, Griff Rhys Jones viatja a l'Índia a la recerca de teixits exquisits. Podrà resoldre el misteri d'una extraordinària catifa de tela índia que es va guardar a Hardwick Hall (Derbyshire, Regne Unit) durant més de 300 anys? Qui la va teixir? Se'n conserven encara els coneixements per fer una peça així? Griff es desplaça a Gujarat (Índia), un indret que al llarg de la història ha gaudit d'un gran renom pels seus bells teixits artesanals. Es desvia dels camins transitats que porten als pobles i les ciutats de les planícies nord-occidentals i descobreix que les centenàries tècniques d'estampació, tint i brodat són encara la pedra angular d'un estil de vida. Finalment, s'endinsa en el cor d'una de les societats més aïllades i extremament tradicionals de l'Índia, els rabaris, que tenen fama per la seva duresa i pels formidables brodats que produeixen. Aquí les dones es passen anys cosint presents per al dot. Però pot aquest costum sobreviure durant el segle XXI?
ed2k lopere 530 2013-08-15 12:51:38

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.