Elinks

Òpera. El giravolt de maig, de Toldrà

Font:
DVD+DVD
Codec video:
XviD, 1335 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 68% Test compressibilitat
Codec audio:
MP3, 192 kbps, 48 kHz, Cbr, Estèreo (VO català)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Òpera. El giravolt de maig, de Toldrà
Durada: 1 h 28 minuts. - Mida: 922 MB

EL GIRAVOLT DE MAIG (versió de concert) Òpera, amb música d'Eduard Toldrà (1895-1962) Llibret de Josep Carner (1884-1970)

Des del Palau de la Música Catalana

Repartiment: Jovita, hostalera ............. Marisa Martins Marcó, servent de l'hostal i veu d'un pastor ............. Joan Cabero Rosaura, ballarina ............. Núria Rial Golferic, seminarista en posat de cavaller ............. David Alegret Perot de l'Armentera, lladre de camí ral ............. Stefano Palatchi Corvetó, lladre de la colla de Perot ............. Joan Martín-Royo . . Direcció musical ............. Antoni Ros Marbà

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

"El giravolt de maig" és una òpera còmica en un acte, l’única òpera que va compondre Eduard Toldrà, amb llibret de Josep Carner i figurins de Xavier Nogués. S'estrenà al Palau de la Música Catalana de Barcelona el 27 d'octubre de 1928. Posteriorment s'interpretà al Liceu de Barcelona el 12 d'abril de 1938. És una irònica glosa del retorn a l'ordre després de sentir les temptacions del canvi i l'aventura.

El concert, commemoratiu del 50è. aniversari de la mort d'Eduard Toldrà està interpretat per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i un excepcional repartiment de veus solistes, sota la direcció d'Antoni Ros Marbà, deixeble del mestre Toldrà.

L’acció se situa en un hostal de muntanya una nit de maig a mitjans del segle XVIII. Els característics personatges de l’obra senten la rauxa de la primavera i somien en allò que voldrien ser. Fins que la llum de l’albada els fa retornar al seny de la seva realitat quotidiana.

El fi text de Carner i la inspiradíssima música de Toldrà ens reflecteixen l’època amb un llenguatge modern, ple de claredat, lirisme i color, que el mateix mestre Toldrà va qualificar com “La meva cançó més llarga"
ed2k lopere 635 2012-10-10 00:42:49

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.