Elinks

Història de la soja

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1374 kbps, 704x396, Qf: 0,197 – 45% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Història de la soja
DURADA: 50 minuts. - MIDA: 586 MB

La soja és un llegum que fa milers d'anys que existeix. Des de la Xina, on té els seus orígens, la soja s'ha obert camí cap a molts racons del planeta, i actualment alimenta milions de persones. En aquest documental veurem com la soja ha adoptat formes diferents per adaptar-se als gustos dels consumidors i com s'ha convertit en una font d'aliment i de negoci. Què té la soja, que s'hagi convertit en un producte bàsic de la dieta de molts països asiàtics? Aquesta és la Història de la soja.

A Indonesia, veurem com es fermenten les mongetes de soja per a esdevenir “tempe” un ingredient gruixut, florit, de molts plats interessants, aperitius i fins i tot pastissos. A Taiwan, aprendrem com les mongetes de soja primer es fan “tofu” i després són marinades en sal per què es tornin “tofu pudent” una exquisitat, coneguda no tan sols pel seu gust sinó per la seva flaire. I a les Filipines, veurem com es processen les mongetes de soja i es solidifiquen en “taho” Una cuallada dolça i suau que s’ha convertit en l’esmorzar especial preferit.

La seva admirable versatilitat, ha permès a la soja alimentar moltes persones i treure’n d’altres de la fam. Coneixerem tres venedors de “taho” a Manila, els seguirem pels carrers, i escoltarem com aquesta humil llegum ha sustentat les seves vides. Amb les seves històries, descobrirem com ha sigut que la soja ha estat tant bona.
ed2k lopere 715 2012-02-18 01:47:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.