Elinks

Swinging Tenora

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1678 kbps, 688x396, Qf: 0,246 – 45% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Swinging Tenora
DURADA: 26 minuts. - MIDA: 328 MB

El compositor i saxofonista britànic Tim Garland acaba d'estrenar en el marc del Memorial Joaquim Serra "Fanfare and fantasy for Catalonia", una magnífica peça per a cobla i percussió. Garland és un reconegut saxofonista de jazz londinenc que també compon peces orquestrals per a la BBC i que va guanyar un premi Grammy pels arranjaments que va fer per a Chic Corea al disc "The New Crystal Silence".

La primera vegada que va sentit una cobla a l'Escola Superior de Música de Catalunya va quedar impressionat per aquells sons que estava descobrint i de seguida va voler incloure una tenora en una de les seves composicions. L'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, amb l'assessorament de Músics per la Cobla, hi va contactar per proposar-li que escrivís una peça per a cobla que s'estrenaria durant el Memorial Joaquim Serra.

Tim Garland és un compositor eclèctic a qui li agrada prendre com a base la música tradicional per escriure composicions contemporànies tant per a orquestra com per a les seves dues formacions de jazz. I creu que un compositor que beu de la tradició s'ha "d'enamorar genuïnament de cada aspecte de la música, perquè no acabi sent tot superficial". Això, precisament, és el que li ha passat amb els instruments de cobla.

El reportatge Swinging Tenora viatja al cor d'aquesta hibridació. Troba Tim Garland en plena preparació d'un disc als històrics estudis Livingstone de Londres. Coneixem la seva banda de jazz-fusió Lighthouse trio i seguim Garland fins a casa, on el veiem treballar sobre el piano en la composició per a cobla que prepara per al Memorial Joaquim Serra.

El nostre guia particular en aquest procés de naixement d'una composició és Josep Maria Serracant, de l'associació Musics per la Cobla, un gran coneixedor de les composicions per a aquesta formació catalana, compositor i un apassionat de la música que ajudarà Garland a entendre a quins instruments s'està enfrontant. Serà capaç d'enamorar-se de la tenora, aquest compositor britànic? Com rebrà el públic català una peça per a cobla pensada des de Londres? I en Josep Maria Serracant serà capaç de transmetre-li a Tim Garland tot el pes cultural de la cobla a Catalunya? Les respostes a aquestes preguntes i molt més les trobarem a Swinging Tenora.
ed2k lopere 804 2011-11-30 15:35:05

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.