Elinks

Espai Lluna

Font:
DVB+DVB
Codec video:
xvid - test de compressibilitat ~50%
Codec audio:
mp3 @ 128kbps CBR estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Espai Lluna
Per commemorar el 40è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna i aprofitant també que aquest any se celebra l'Any de l'Astronomia, que rememora la primera observació feta amb telescopi per Galileu fa 400 anys, TV3 emet el programa especial "Espai Lluna", dirigit i presentat per Tomàs Molina.

El programa, que tindrà una durada d'uns 50 minuts, reviurà el moment històric en què l'astronauta Neil Armstrong va trepitjar per primera vegada la superfície lunar, el 20 de juliol del 1969, però també el context històric en què es va produir l'arribada de l'home a la Lluna.

Amb el programa retornarem als anys de la cursa espacial, reviurem la divisió del món en dos blocs, la guerra freda, els "hippies" i les cançons i les imatges de l'època. En Tomàs Molina explicarà amb gràfics en tres dimensions els passos de la missió Apollo 11 i tindrà vestits espacials al plató, que evocarà la superfície lunar.

En l'especial, hi participaran l'enginyer català Joan de Dalmau, que ha treballat durant més de 20 anys per a l'Agència Espacial Europea i actualment dirigeix el Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l'Espai; Meritxell Gimeno, aspirant a astronauta, i Evangelina Oriol, cap de la Missió de Satèl·lits Meteosat de l'Agència Espacial Europea. Amb ells, es repassaran els elements que van possibilitar aquesta gran gesta per a la humanitat i també s'analitzarà el futur de l'exploració de l'espai.

El programa també tindrà la participació de Marcel·lí Antúnez i d'alguns actors de "Polònia".

També hi haurà una connexió en directe amb Antoni Bassas, que ens mostrarà des de Washington la càpsula de l'"Apollo 11" i com s'estan vivint les commemoracions als Estats Units.
ed2k arakelov 1260 2009-07-25 13:08:42

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.