Elinks

Topaz (Topaz)

Any:
1969
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Crim, Thriller
Descripció:
Durada: 2 hores i 30 segons - Mida: 1,38 Gigues

DIRECCIÓ: Alfred Hitchcock GUIÓ: Samuel Taylor, Leon Uris (novel·la) REPARTIMENT: Frederick Stafford, Dany Robin, Claude Jade, Michel Subor, Karin Dor, John Vernon, Michel Piccoli, Philippe Noiret, John Forsythe

En plena guerra freda, Michael Nordstrom, un agent de la CIA, descobreix que un espia francès a qui anomenen 'Topaz' està passant secrets de l'OTAN a la Unió Soviètica. Michael demana ajuda a André Deveraux, un col·lega seu de París. André viatja a Cuba acompanyant la seva filla i el seu gendre, que hi van de viatge de noces. André coneix Rico Parra, l'home de confiança de Fidel Castro i la seva amant, Juanita de Córdoba, amb qui acabarà tenint un afer amorós.

Després dels fracassos de públic de Marnie i Cortina esquinçada, Alfred Hitchcock es va prendre un any sabàtic, durant el qual es va interessar per Topaz, una novel·la de Leon Uris basada en la crisi dels míssils del 1962 entre Cuba i els EUA. Tot i que, per contracte, Uris ja havia escrit una primera adaptació per a la pantalla, Hitchcock la va ignorar i va recórrer a Samuel Taylor, el guionista de Vértigo, per escriure el guió. Després d'un rodatge molt accidentat(en un principi se'ls va negar el permís per rodar a França per considerar que el film defensava la política antigaullista), la pel·lícula es va estrenar enmig d'un cert rebuig crític per les implicacions o lectures polítiques que se'n derivaven.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB Topaz 1969 2008-11-17 11:39:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.