Elinks

La dolce vita (VOSC) (La Dolce Vita)

Any:
1960
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Comèdia, Drama
Descripció:
DURADA: 175 minuts. - MIDA: 1.63 GB.

Direcció: Federico Fellini Guió: Federico Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano, Brunello Rondi Música: Nino Rota Fotografia: Otello Martelli Intèrprets: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux, Alain Cuny, Nadia Gray, Annibale Ninchi, Magali Noël, Lex Barker, Jacques Sernas, Adriano Celentano, Ida Galli.

La dolce vita, film de Federico Fellini, va guanyar la Palma d'Or al festival de Cannes, el 1960. Malgrat això, el film va ser prohibit a diversos països atès que L'Osservatore Romano en va catalogar el contingut com a obscè. A l'estat espanyol va ser prohibit durant la dictadura franquista i no s'hi va estrenar fins el 1981.

Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) és un desencantat jornalista romà que es mou amb insatisfacció per les festes nocturnes que celebra la burgesia de l'època. Va sempre acompanyat de tota llei de personatges, especialment de l'elit de la societat italiana, però en completa solitud i incomunicació. Marcello té un dilema existencial: ha de triar entre dues menes de vida, jornalisme o literatura. L'estil de vida que duu és amb excessos, fama i plaers. Un Marcello més sensible vol esdevenir escriptor i dur una vida intel·lectual entre els poetes, escriptors i filòsofs. Sovint tria el jornalisme, pas la literatura. La dolce vita ha enriquit amb dues expressions el nostre vocabulari: el concepte de dolce vita i el nom de paparazzo, aplicat al fotògraf de frivolitats cínic i insistent.

Encara que es va doblar en català, no en resta cap còpia de l'àudio. Aquesta VOSC és feta amb una imatge restaurada digitalment.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD La dolce vita (VOSC) 1960 2020-12-24 00:35:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.