Elinks

Jaume Figueras, amb la mirada neta

Any:
2020
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental, Història, Biografia
Descripció:
Al llarg de tres dècades, des del 28 de maig del 1984 fins al 24 de desembre del 2016, Televisió de Catalunya va emetre "Cinema 3". Un espai setmanal dedicat a l'actualitat cinematogràfica, que, malgrat els canvis de franja i de canal (TV3 i 33), es va mantenir en antena, sempre amb el mateix director i presentador, Jaume Figueras.

Conegut a la dècada dels 70 com a Mister Belvedere, el seu "alter ego" a la revista Fotogrames i a Ràdio Barcelona, Jaume Figueras també es va convertir en un personatge popular a la televisió. El seu estil desenfadat, fugint dels estereotips, contagiava als espectadors el seu amor pel cinema i seduïa els seus entrevistats.

Destaquen les entrevistes que va fer a alguns noms mítics dels anys daurats de Hollywood, com Joan Fontaine, Kirk Douglas o Gregory Peck. Però també d'altres on descobria nous talents, com Penélope Cruz, Antonio Banderas o Pedro Almodóvar. L'any 1990, "Cinema 3" va guanyar el premi Ondas, de la comunicació, i "l'especial connexió amb l'audiència" del seu director va merèixer el Premi Nacional de Periodisme Cultural l'any 2016.

"Qui estima la vida, estima el cinema, i qui estima el cinema estima la vida", diu Jaume Figueras al llarg d'una conversa amb la periodista Peté Soler. Junts fan un repàs de la seva particular manera de parlar de cinema, com un observador que, malgrat el pas del temps, no ha perdut mai la il·lusió de quan era petit i, com Woody Allen, creia que els actors podien sortir de la pantalla. Una mirada "neta" que, inevitablement, també és nostàlgica. Amb la bona memòria que el caracteritza, Figueras recorda els cinemes que han tancat al seu barri de Barcelona, i pronostica un futur difícil per a un sector que sobreviviu com pot davant la competència de les plataformes online.

"Jaume Figueras, amb la mirada neta" és també un homenatge al cinema de tots els temps que ara viu hores baixes a causa de la pandèmia. Un cop més, Jaume Figueras contagia als espectadors les ganes de retrobar la gran pantalla.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDTV Jaume Figueras, amb la mirada neta 2020 2020-12-17 01:17:51

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.