Elinks

Lucky Luke

Any:
1984
Categories:
Sèrie, Infantil
Generes:
Acció, Animació, Aventures, Comèdia, Oest
Descripció:
Idiomes: Català-Francès

Lucky Luke és una sèrie de televisió de dibuixos animats franc-americana de 26 episodis de 25 minuts de durada inspirada en els còmics creats per Morris i co-produïda pels estudis Hanna-Barbera Productions, Gaumont i FR3 en 1983. En França la sèrie es va difondre per primera vegada el 15 d'octubre de 1984 en el canal France 3. (IMDB 175863)

Lucky Luke és també una sèrie de televisió de dibuixos animats francesa de 26 episodis de 25 minuts de durada inspirada en els còmics creats per Morris i produïda pels estudis IDDH. En França la sèrie es va difondre per primera vegada en 1991 per France 3. (IMDB 215427)

Lucky Luke, conegut per ser "més ràpid que la seva pròpia ombra", s'enfronta al crim i la injustícia, detenint malfectors, escortant caravanes de pioners, o exercint de mediador del Govern d'EUA en missions diplomàtiques particularment delicades.

Altres personatges importants de la sèrie són: Jolly Jumper El cavall de Luke és Jolly Jumper, "el cavall més llest del món". Increïblement eficient, sempre acudeix en ajuda de Lucky Luke quan és segrestat o empresonat pels seus enemics. Ambdós es compenetren a la perfecció, de fet Jolly Jumper entén ho que diu Luke i sol fer comentaris sarcàstics sobre això.

Els Dalton Els secundaris més recurrents són els germans Dalton, "quatre tipus amb pinta estúpida i malvada": Joe, William, Jack i Averell (en ordre creixent d'altura i malaptesa). Constantment s'evadeixen del penal on estan reclosos per a sembrar el terror en les poblacions veïnes i per a complir el somni de Joe Dalton: acabar amb Lucky Luke. Cosa que, per descomptat, mai aconsegueix.

Ran Tan Pla El penal en el qual estan reclosos els Dalton està custodiat per Ran Tan Pla, "el gos més estúpid de l'univers", absolutament incapaç de seguir una pista, el qual acompanya també a Lucky Luke en algunes historietas (encara que gairebé mai aconsegueix reconèixer-lo) per a desesperació de Jolly Jumper.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 Lucky Luke 1984 2008-07-21 16:49:39

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.