Elinks

Pel rei i la pàtria (VOSC) (King & Country)

Any:
1964
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Guerra
Descripció:
Durada: 86 minuts. - MIDA: 726 MB.

En Joseph Losey planteja en aquest film un sublim al·legat antibèl·lic i antimilitarista. Ell mateix va dir això sobre Pel rei i la pàtria: «És un film de guerra en què no es tira cap tret, fora de l'escena de l'execució. No hi ha cap violència física. Però em penso que hi ha molta violència moral i espiritual, si més no ho espero.»

Pel rei i la pàtria ens acosta al patiment i l’horror dels soldats, sotmesos a la disciplina militar que els pot jutjar i afusellar-los. Per altra banda, ens convida a reflexionar cruament sobre la cara més criminal de l’ésser humà: la que acaba per imposar-se mitjançant l’ús de la força i la violència, quan no hi ha arguments. Els militars devaluen la personalitat de cada home, i la mateixa vida humana.

Adaptació de l’obra teatral de John Wilson “Hamp” i el relat de James Lonsdale Hodson “Return to the Wood”. A les trinxeres de Flandes, el soldat Hamp, allistat voluntari, lluita durant tres anys; tots els seus camarades ja han estat morts. Ell no pot més i es posa a caminar sense rumb? Serà acusat de deserció. A mi m'ha romàs la frase d'un soldat que diu: Tant li fa qui et mati, oi?

Pel·lícula no doblada en català. Subtítols catalans incrustats al vídeo amb el so original anglès.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD Pel rei i la pàtria (VOSC) 1964 2016-09-18 22:53:40

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.