Elinks

Estupor i tremolors - Amélie Nothomb

Any:
1999
Categories:
Altres
Generes:
Drama
Descripció:
Autor: Amélie Nothomb Títol: Estupor i tremolors Any de publicació: 1999 Idioma original: francès Gènere: Novel·la dramàtica Primera edició digital en català a càrrec d’ePUBCat Edició: Raticulina Data d’edició: 14.12.2013 Pàgines: 175 Versió: 1.0

La protagonista d’aquesta història, la mateixa Amélie, explica en primera persona el claustrofòbic món d’una empresa japonesa, amb jornades de deu hores, una jerarquia asfixiant i una submissió que l’obliga a fer les feines més humiliants. A poc a poc, Amélie anirà sucumbint a les exigències de la companyia i tota la seva vida ?i fins i tot la seva personalitat? acabarà engolida per la infernal inèrcia creada, acceptant situacions esperpèntiques que voregen l’absurd.

Estupor i tremolors, expressió que fa referència a l’estat d’insignificança amb què, en l’antic protocol imperial nipó, cal adreçar-se a l’emperador, va causar una gran commoció a França, tant per la seva qualitat literària (Gran Premi de l’Acadèmia Francesa i Premi Internet del Llibre), com per l’èxit de vendes i el debat que va generar, a punt de provocar un conflicte diplomàtic entre França i el Japó per la radiografia despietada que fa de la societat japonesa.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
Estupor i tremolors - Amélie Nothomb 1999 2015-03-30 23:55:07

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.