Elinks

La Cubana - Campanades de Boda

Any:
2014
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Comèdia, Musical
Descripció:
Durada: 131 minuts. - MIDA: 1,34 GB

En tots els espectacles de La Cubana sempre es pretén demostrar que darrere de qualsevol esdeveniment quotidià sempre hi ha teatre.

En aquest cas, hem escollit com tema les bodes, que són un exemple molt evident d’aquest teatre quotidià. Han passat els anys, han canviat els costums, ens hem modernitzat, i encara que ja no és necessari casar-se religiosament, quan ho fem pel civil, hem continuat utilitzant la mateixa “pompa” de sempre: un guió i una posada en escena que tothom coneix a la perfecció, i on tothom sap el paper que li toca interpretar. No importa la raça, les creences religioses, els diners, l’afiliació política o el sexe dels promesos: tots acabem interpretant amb gran rigor escènic el nostre personatge.

En aquest cas, Campanades de boda és una “paròdia de la gran paròdia” que tots fem al casar-nos. Un gran espectacle teatral que muntem i en el qual acabem essent els protagonistes. A partir de situacions que coneixem, basades en convencions socials ?que per casar-se fa falta seguir una sèrie de passos absurds- l’espectador anirà descobrint les divertides contradiccions d’una família de Barcelona de classe mitjana-alta que és a punt de casar a la seva filla.

Per l’escenari, i a l’estil de la Cubana, aniran desfilant personatges característics d’aquestes celebracions, que el públic coneix sobradament, generant situacions còmiques típiques d’una “comèdia-vodevil-costumista” sobre casaments.

...

La Família Rius és una família que viu i treballa a Barcelona. Regenta una de les floristeries més conegudes de la ciutat des de fa tres generacions: Flors Rius. En els últims anys, gràcies a la popularitat de tenir les portes obertes 24 hores al dia, ha incrementat el volum de vendes considerablement i compten amb una plantilla de més de 150 treballadors.

El negoci el van començar els avis: la Florència Capdet i en Francisco Rius, pagesos de Sant Vicens dels Horts, que es van traslladar a Barcelona per regentar un "lloc de flors" a la Rambla. Van tenir dues filles, la Margarita i l'Hortensia. Com els Rius no tenien hereu, les dues filles es van encarregar de treure el negoci endavant i es van convertir en dues dones d'empenta que van transformar el petit negoci de la Rambla en una gran empresa dedicada a la flor. La Margarita és soltera. L'Hortensia es va casar amb Paco Zamora, un policia nacional destinat a Barcelona i natural de Valladolid. Van tenir tres fills, en Narcís, la Violeta i en Jacint.

Tot i que els tres fills han estudiat i tenen carreres universitàries, tots han acabat treballant en negoci familiar. En Narcís, però, és el que actualment porta la veu cantant. La Violeta s'ocupa de la part administrativa i en Jacint la part artística.

Ara, la Violeta es casa. Ho fa amb el Vickram Sodhi, un actor Indi que va conèixer a Barcelona.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La Cubana - Campanades de Boda 2014 2015-01-04 22:34:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.