Elinks

El documental - Viatge de paraules

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental, Drama
Descripció:
Durada: 56 minuts. - Mida: 548 MB

"El documental" presenta una edició especial amb el treball "Viatge de paraules", una coproducció de TVC, la Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear i el Consell Insular de Mallorca.

"Viatge de paraules" aborda el procés de creació de l'obra magna d'Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll, el "Diccionari Català-Valencià-Balear", elaborat entre els anys 1900 i 1962.

El treball, realitzat per la productora La Perifèrica, consta d'una part estrictament documental i d'una part dramàtica. L'actor Manel Barceló dóna vida a Mossèn Alcover i, David Martínez Moll, nét de Francesc de Borja Moll, interpreta el seu avi.

La part estrictament documental se centra en la feina de camp i en les anècdotes viscudes pels autors. Així, es visiten diferents zones de les Illes Balears, Catalunya, la Catalunya Nord i el País Valencià per fer un seguiment dels viatges lingüístics de Mossèn Alcover i de Francesc de Borja Moll pels territoris de parla catalana, on el "Diccionari Català-Valencià-Balear" comptava amb una xarxa de més de 1.500 corresponsals que van col?laborar en la seva confecció.

La part dramàtica es va rodar íntegrament a Palma, en escenaris com les dependències de la Biblioteca Pública, que és on hi ha actualment el llegat Alcover-Moll, concretament a l'Arxiu del Regne. La Biblioteca Pública fa les funcions de la desapareguda Biblioteca del Palau Episcopal de Palma, el lloc on Mossèn Alcover i Francesc de Borja Moll van donar forma a la seva titànica aventura editorial.

El documental, fet durant el mes d'abril del 2002, ha portat l'equip a visitar Barcelona, Sant Martí del Canigó, el Matarranya i Alcoi, un periple lingüístic que els ha permès recollir testimonis actuals de la diversitat de la llengua catalana, amb la intenció de reviure la feina de camp iniciada tot just fa un segle.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - Viatge de paraules 0000 2014-11-02 02:26:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.