Elinks

Somnis entre escombraries

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 54 minuts. - Mida: 560 MB

"Somnis entre escombraries" (Garbage dreams), un treball que retrata la vida durant quatre anys de tres adolescents egipcis que creixen i treballen al barri d'escombraries més gran del món, Mokattanm, als afores del Caire.

Hi viuen seixanta mil "zabalins", que vol dir en àrab "gent de les escombraries". Sobreviuen reciclant les escombraries que recullen. Quan la ciutat contracta tres empreses estrangeres per a la recollida i eliminació de residus, la feina de la comunitat corre el perill de desaparèixer. Mai Iskander va debutar en la direcció de documentals amb aquesta obra, que ha recollit prestigiosos premis als Estats Units, un d'ells de mans del mateix Al Gore.

Amb una població de divuit milions de persones, el Caire, la ciutat més gran de l'Àfrica, no disposa d'un sistema municipal de recollida de les escombraries. Durant generacions, els "zabalins" les recullen per una quantitat mínima als veïns. Cada dia n'agafen tres mil tones i les porten al seu barri per reciclar-les. Les converteixen en matèries primeres i després les venen a l'estranger: la Xina, Bèlgica i França. A diferència de les empreses estrangeres, que només reciclen un 20% dels residus i enterren la resta en grans abocadors, els "zabalins" en reciclen un 80%. Amb tot, són conscients que s'han de modernitzar i millorar el negoci. Alguns alumnes de l'Escola de Reciclatge, com l'Adham, de disset anys, i el Nabil, de divuit, marxen a Anglaterra en un viatge subvencionat per una organització europea perquè estudiïn els sistemes de reciclatge més moderns. Després d'una estada a Gal?les, l'Adham incorpora noves idees dins la comunitat, com la recollida de les deixalles per separat.

Després de fer de tot, l'Osama, de setze anys, encara busca la feina més adequada per a ell. Sovint rep comentaris gens respectuosos quan treballa recollint la brossa del carrer. Somia en el dia en què el respectin i no el facin sentir inferior als ulls de la gent. Es fa realitat quan aconsegueix feina en una de les empreses multinacionals que recullen les escombraries de la ciutat i porta uniforme. Els amics, l'Adham i el Nabil, en canvi, el consideren un "traïdor".

Mai Iskander no se centra en la pobresa del barri dels "zabalins", sinó en la fermesa i dignitat d'una comunitat decidida a mantenir i millorar la seva feina. Construeix un documental on s'enfronten tradició i modernitat, somnis i realitat, ecologia i progrés i on els joves protagonistes donen una lliçó de determinació i lluita personals.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Somnis entre escombraries 0000 2014-07-24 23:24:07

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.