Elinks

Són bojos, aquests catalans!?

Any:
2013
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental
Descripció:
DURADA: 70 minuts. - MIDA: 691 MB

Inici:2012 Gènere: Documentari Protagonitzat: Alina Moser Direcció: David Valls Producció: Zeba Produccions

Resum de l'argument: Una noia alemanya que ha après el català, però no el castellà, decideix emprendre un viatge de dues setmanes per territoris de parla catalana per aprendre'n més i descobrir una part de la seva història.

Descripció: El català és una llengua parlada per uns 10 milions de persones. Això la fa la novena llengua més parlada de la Unió Europea i dins de les 100 llengües més parlades que hi ha al món. És una llengua mitjana, equiparable en nombre de parlants a llengües com el txec, el suec, el búlgar, i té més parlants que el danès, l'estonià, etc. Tot i aquests fets objectius, què passa amb el català que no passa amb aquestes altres llengües? Per què el català no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es donen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s'abandona la llengua? Com són els usos reals del català? Quines dificultats hi trobem?

*Un documentari de David Valls

*Realitzat per Zeba Produccions

*Amb el suport de Plataforma per la Llengua i Tallers per la Llengua

*Amb la col·laboració del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC)
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD Són bojos, aquests catalans!? 2013 2014-06-25 22:03:56

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.