Elinks

No-res, vida i mort d'un espai en tres actes

Any:
2013
Categories:
Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Documental, Història
Descripció:
DURADA: 86 minuts. - MIDA: 815 megues

Direcció i Direcció de fotografia: Xavier Artigas Producció: Ana Castañosa Cap de producció: Blanca Esteller Webmaster: Daniel Bobadilla Muntatge: Meritxell Colell So directe: Daniel Lacasa Disseny de so: Rui Aires Disseny gràfic: Bru Laín Postproducció: Francesc Gosalves Banda sonora final: Pau Llonch, Oest i Santi Serratosa.

"No-res" és la crònica dels últims dies de la Colònia Castells. Amb l'enderroc, quedarà enterrat tot un micromón relacional i una forma més humana d'entendre l'espai urbà.

L'antiga Colònia Castells estava formada per unes 280 cases de classe treballadora construïdes als anys vint del segle XX que van ser enderrocades seguint un pla urbanístic de l'Ajuntament vigent des del 1968. Situades al barri de les Corts, el segon més car de Barcelona, han estat objecte d'un procés de "gentrificació", terme emprat en sociologia per qualificar els canvis urbanístics que converteixen els barris obrers en zones riques. Amb l'enderroc d'aquest espai, van acabar també una manera de viure i un paisatge, formats per cases baixes amb jardins, sense trànsit, on tothom es coneixia i compartia el dia a dia. De forma observacional, el documental narrarà tres moments d'aquest espai, a manera d'actes, que coincideixen amb el final de la quotidianitat que s'ha mantingut inalterada al llarg de tot un segle.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB No-res, vida i mort d'un espai en tres actes 2013 2013-11-17 00:49:06

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.