Elinks

Charlie Rivel (l'home i la llegenda)

Any:
1996
Categories:
Documental, Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Biografia
Descripció:
Durada: 1 h 14 minuts. - Mida: 600 MB

"Charlie Rivel, de l'home a la llegenda" Aquest documental, de l'any 1996, és un recorregut històric per la vida personal, la projecció artística i l'ideari de Josep Andreu i Lasserre 'Charlie Rivel', el nostre pallasso i artista de circ de més renom universal. S'inicia amb el seu naixement accidental a Cubelles el 23 d'abril de 1896 i acaba amb la seva mort a l'hospital dels Pares Camils de Sant Pere de Ribes la matinada del 25 al 26 de juliol de 1983.

Transcorre pels seus primers passos a la pista de circ, les dificultats dels primers temps, els èxits internacionals amb els seus germans René, Polo, Celito i Rogelio (els Andreu-Rivels) per Europa i l'Argentina, la cruenta separació de la família el 1935 a Frankfurt, la posterior carrera en solitari i l'exigent educació humana i artística dels seus fills (l'amazona Paulina Schumann i el trio de dansa acrobàtica Charlivels).

Inclou nombroses imatges d'època, fragments de pel?lícules, actuacions i entrevistes a Charlie Rivel, i documents inèdits com un fragment d'actuació per a oficials nazis durant la segona Guerra Mundial. Entre els testimonis, la seva filla Paulina Andreu 'Paulina Schumann', els artistes Ramon Muñoz 'Caroli', Emilio Aragón 'Miliki', Manel Vallès 'Totó' i Jaume Mateu 'Tortell Poltrona', el crític d'art Josep Maria Cadena, el crític teatral Joan de Sagarra, l'empresari Arturo Castilla, el polític Ignasi Riera, els professors Sebastià Serrano i Joan Maria Minguet i els periodistes Joan Armengol i Andreu-Avel?lí Artís 'Sempronio'.

La direcció i guió d'aquest treball és de Jordi Jané, realització de Carles Farràs i producció de Jordi Parera.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Charlie Rivel (l'home i la llegenda) 0000 2013-07-29 00:19:33

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.