Elinks

Concert. Rèquiem de Verdi

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
Durada: 1 h 30 minuts. - Mida: 985 MB

Des de l'Auditori de Barcelona Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Cor del Gran Teatre del Liceu (director, José Luis Basso) Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (director, Josep Vila i Casañas)

Maria Luigia Borsi, soprano Ildiko Komlosi, mezzosoprano Russell Thomas, tenor Riccardo Zanellato, baix

Pablo González, director

Giuseppe Verdi (1813-1901): “Missa de Rèquiem”. Verdi, el gran compositor d’òperes, no era un home creient en el sentit estricte, però sí que posseïa una gran espiritualitat. I el resultat d’això és la missa de rèquiem que va compondre en homenatge al seu admirat escriptor Alessandro Manzoni, mort un any abans. Aquest “Rèquiem” segueix l’estructura de la missa habitual, però la personalitat musical de Verdi l’impregna del seu estil operístic fins al punt que el director Hans von Büllow la va qualificar sarcàsticament com una “òpera amb sotana”. Realment, Verdi aconsegueix atrapar-nos amb la seva música com si es tractés d’una trama teatral. Des del “Kyrie” inicial, xiuxiuejat pel cor, passant per l’esclatant “Dies Irae” o la tendresa del “Lacrymosa” fins al “Libera me”, que es resol en un final dramàtic.

Per a la celebració del bicentenari del naixement de Verdi, s’uneixen a la sala gran de l’Auditori de Barcelona tres grans institucions musicals catalanes: l'OBC, el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau al costat d’un quartet de solistes vocals i sota la direcció del titular de l’orquestra, Pablo Gonzàlez.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Rèquiem de Verdi 0000 2013-07-06 10:20:10

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.