Elinks

El making of del disc de La Marató 2012 (Mai caminaràs sol)

Any:
2012
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Música, Entrevista
Descripció:
Un viatge al voltant de 18 peces musicals i 12 relats que, des de diferents estils, aborden el concepte de la solidaritat.

"Mai caminaràs sol", una adaptació del tema "You'll never walk alone" interpretada per Menaix a Truà i Glaucs, és la cançó emblemàtica de La Marató d'aquest any, dedicada a la investigació contra el càncer. El tema dóna títol també al "making of" del disc i del llibre.

El disc

En el terreny musical, hi participen bandes emergents d'èxit, com ara Txarango, Amelie i Els Catarres; aquests últims han col·laborat en un projecte impulsat pel Camp d'Aprenentatge Pau Casals al costat de les veus de 1.551 alumnes. El ventall d'artistes també suma estrelles internacionals com Alejandro Sanz o Miguel Bosé, que interpreta la cançó de Lax'n‘Busto "Tornarem" al costat de Virgínia Martínez (la cantant de La Porta dels Somnis) i de l'Orfeó Català; rapers que s'han fet un nom a la xarxa (Porta); dames del blues (Big Mama amb la col·laboració especial de la Cobla Sant Jordi); vocalistes de reconeguda personalitat (Amaia Montero, Loquillo i Lídia Pujol); joves escriptors de cançons amb una prometedora trajectòria (Roger Margarit, Tomàs de los Santos o Joan Colomo); sorpreses, com el sextet vocal Ocumé, i respectades figures del flamenc (Miguel Poveda) i del pop d'aquí (La Casa Azul). Com cada any, la producció musical de les diferents peces es reparteix entre els productors musicals Jordi Cubino, Marc Parrot i els germans Toni i Xasqui Ten.

El llibre

En el terreny literari, el llibre de La Marató es presenta sota el títol de "Tot està per fer i tot és possible", per reflexionar sobre el concepte de la solidaritat a través de nou relats que barregen la ficció amb el testimoni real, l'assaig i la reflexió punyent servits per la rúbrica de Sebastià Alzamora, Maria Barbal, Blanca Busquets, Carles Capdevila, Josep M. Fonalleras, Salvador Macip, Albert Om, Àlex Rovira i Francesc Torralba. A més, cal afegir l'humor d'artistes gràfics (Toni Batllori i Forges) i la mixtura entre fotografia i pintura (Andreu Buenafuente).

El reportatge combina les imatges de les gravacions de les cançons amb les entrevistes als músics i escriptors que han participat en el projecte. Per donar un to unitari i una narració fluida, s'han incorporat recursos visuals que presenten els artistes en contextos originals (Els Catarres interpretant en acústic una part del seu tema dins del cotxe, Amelie cantant en un bar, Joan Colomo provant la seva cançó dins d'una cabina telefònica, etc.). A banda, tots els escriptors fan una petita lectura d'un fragment del seu relat. La seva veu sempre es fusiona amb la de l'actriu Mercè Martínez.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El making of del disc de La Marató 2012 2012 2012-11-30 00:57:42

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.