Elinks

Blues a l'estudi

Any:
2012
Categories:
Sèrie, Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 60 minuts. - MIDA: 675 megues c/programa aprox.

Font d'origen : Canal 33-Tv3

Des de fa més de trenta anys, nit rere nit, el blues ha sonat en diferents punts del nostre país. Tocat en clubs per petites audiències o en festivals multitudinaris de llarga tradició, el so característic d'aquest estil centenari ens ha seduït i ha estat un vehicle d'expressió per a molts músics catalans. El blues té moltes cares i la riquesa d'estils que se'n deriven fa que músics i públic d'àmbits molt diversos s'hi identifiquin. Durant vint-i-sis programes veurem vint-i-sis intèrprets i vint-i-sis maneres d'acostar-s'hi.

En un entorn íntim i durant una hora, intentarem copsar la màgia i la força de cada sessió i mostrar com sona el "blues a l'estudi". Com a música d'arrel que és, el blues es nodreix de la visceralitat, de les característiques de cada intèrpret a l'hora d'interpretar-lo. Per això, una de les nostres fites és recollir, com qui veu un espectacle de màgia de prop, l'esperit de cada un dels músics que ens visiti.

Parlar de blues és parlar de rhythm'n'blues, de soul, de jazz, de funk o de rock'n'roll, perquè la forma i l'esperit d'aquest estil han influït en tots els altres. Podem dir que és una música americana, però també que és africana: que va néixer al delta del Mississipí o que va créixer a l'Anglaterra dels anys seixanta. Perquè la música, els estils, no són mai estàtics. Com el cabal d'un riu, es van alimentant d'afluents que el van enriquint i li van sumant matisos de procedències molt diverses.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 1a Temporada Completa!! 2012 2012-08-16 10:15:27

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.