Elinks

El ferrocarril de Yunnan

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 44 minuts. - MIDA: 485 MB

El ferrocarril Yunnan-Vietnam és un projecte ferroviari colonial d'allò més espectacular que abasta 855 quilòmetres, del port vietnamita de Haiphong fins a Kunming, a la província xinesa de Yunnan.

Es va construir a començaments del segle XX en un esforç titànic comparable només amb la creació dels canals de Panamà o de Suez, però a costa de milers de vides. Molts treballadors van morir mentre miraven de fer accessible una ruta per un terreny infranquejable, irregular i molt poc poblat mitjançant una infinitat de túnels i ponts.

Actualment, els trens travessen un total de 173 ponts i passen per 158 túnels tot acumulant més de 1.900 metres de desnivell en el trajecte. Aquest reportatge mostra paisatges meravellosos alhora que presenta la vida damunt i al llarg de les vies: Yin Xiaojun, per exemple, que es va criar a Kunming i que ha estat investigant el ferrocarril de Yunnan al Vietnam i la seva història durant deu anys.

Un antic conductor de tren de 89 anys, Jin Dingban, encara recorda bé l'època colonial. Ens endinsem en els arxius del primer material audiovisual de la Xina, enregistrat pel que en aquella època era el cònsol francès, Auguste François, amb una càmera prestada pels germans Lumière. És la primera vegada que un equip cinematogràfic occidental va aconseguir filmar la secció xinesa del ferrocarril Yunnan-Vietnam des de dalt i des de baix de les vies.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El ferrocarril de Yunnan 0000 2012-05-07 02:04:59

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.