Elinks

La Passió Bolero

Any:
0000
Categories:
Documental, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 60 minuts. - MIDA: 556 MB

“La Passion Bolero” Aquest documental intenta investigar el misteri del Bolero de Maurice Ravel, el més gran èxit del repertori musical clàssic. És una peça que exaspera molta gent i que n'apassiona molta altra. La coneixen els amants de la música de tot el món, i ha inspirat una gran varietat d'arranjaments.

Aquesta peça, la més interpretada del món, està envoltada de misteri. El Bolero va ser el resultat d'un encàrrec d'urgència fet per Ida Rubinstein, la ballarina. Ravel, que normalment era molt lent a l'hora de treballar, es va veure obligat a recórrer a un sistema de composició semiautomàtic basat en la repetició d'un únic tema melòdic. "Estic disposat a aclarir qualsevol malentès sobre aquesta obra. L'escriptura orquestral és simple i directa al llarg de tota la peça, sense cap intent de virtuosisme. Vaig fer el que volia fer, i el públic pot acceptar-ho o deixar-ho."

Aquesta declaració tan provocadora de Ravel fa que el destí del seu Bolero resulti encara més paradoxal. Com pot ser que una obra d'aparença tan senzilla s'hagi convertit en l'èxit més clamorós del repertori musical clàssic? És una peça que taral?legen els profans, però que també admiren els teòrics més exigents.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La Passió Bolero 0000 2012-02-07 22:44:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.