Elinks

Concert. El Txaikovski més romàntic

Any:
0000
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 1 h 24 minUTS. - MIDA: 904 MB

Des de la sala Pau Casals de l' Auditori de Barcelona. Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Pablo González, director

Samuel Barber (1910-1981): Adagio per a cordes, op. 11 Jesús Torres (1965): Libro de los secretos Piotr I. Txaikovski (1840-1893): Simfonia núm 6 en si menor, op. 74 “Patètica”

Romanticisme i modernitat són presents en el mateix programa que avui ens ofereix l’OBC sota la batuta del seu director titular Pablo González. Romanticisme, en dues obres mestres: l’Adagio per a cordes de Samuel Barber i la sisena simfonia de Piotr I. Txaikovski. Modernitat, en l’estrena de l’obra “Libro de los secretos” de Jesús Torres composta per encàrrec de l’orquestra. Una obra plena de contrastos sonors i rítmics entre cordes, vent i percussions, i que va provocar una calorosa acollida del públic.

L’obra que clou el concert, la sisena i última simfonia de Txaikovski, anomenada “Patètica” per l’intens contingut, emociona. La seva inusual estructura formal i les innovacions rítmiques, harmòniques i d’orquestració que Txaikovski introduïa entre les seves grans melodies van fer que no tingués gaire èxit en l’estrena. Pablo González ens fa una apassionada versió al davant d’una OBC que extreu tota l’emoció continguda en aquesta música.

Aquest enregistrament de l’OBC és el primer que fa una orquestra de l’estat espanyol en coproducció amb Medici TV, i hi ha col?laborat Catalunya Música en la presa del so.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. El Txaikovski més romàntic 0000 2012-01-31 01:02:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.