Elinks

Bruc, la llegenda

Any:
2010
Categories:
Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Aventures, Història
Descripció:
DURADA: 89 minuts . - MIDA: 896 megues (Versió SD). - MIDA: 1,42 GB (Versió HD 1080p)

PRODUCCIÓ: Ikiru Films, Mesfilms inversions, Bruc-Laurion amb producció associada de Televisió de Catalunya, 2011 DIRECCIÓ: Daniel Benmayor GUIÓ: Jordi Gasull i Patzi Amercua segons una història original de Jordi Gasull Productors executius de TVC : Cruz Rodríguez i Susanna Jiménez. Productor executiu Prodigius Cinema: Agustí Mezquida Fotografia: Juanmi Azpiroz MÚSICA: Xavier Capellas INTÈRPRETS: Juan José Ballesta (Bruc) Vicent Perez (Maraval), Santi Millán (De la Mata), Astrid Bergès-Frisbey (Glòria), Nicolas Giraud (Nouaille), Moussa Maaskri (Attab), Jérôme Le Banner (Baraton) i Francesc Albiol (Dr. Ballart)

Catalunya, 1808. El 6 de juny de 1808 l'exèrcit napoleònic s'enfronta a la seva primera derrota provocada per un sol home: un jove que, amb el ressò del repicar del seu timbal a les muntanyes de Montserrat va sembrar el pànic entre les tropes franceses. Quan Napoleó Bonaparte rep la notícia, encarrega una missió al capità dels hússars de la Guàrdia Imperial, Alain Maraval: capturar el responsable i tallar-li el cap en senyal de càstig. El capità reuneix els seus millors homes i comença la recerca del jove conegut com Bruc.

El film es va rodar durant vuit setmanes, entre el 15 de juny i el 6 d'agost de 2009, i va comptar amb un llarg procés de preproducció. Xavier Ruiz, a les ordres de Benmayor, va estar mesos investigant fins als més petits detalls: com era el món dels carboners de Montserrat, quines eren les armes a l'abast dels esquadrons d'elit francesos i quines les dels exèrcits locals, quin era l'aspecte de l'abadia de Montserrat abans de ser arrasada pel foc dels invasors o com era la vida quotidiana en els primers anys del segle XIX.

Quan la màquina de guerra més perfecta de tota la història descobreix que la seva primera derrota es deu a un jove rebel, Napoleó hi envia sis mercenaris que han lluitat en mil i una batalles amb una sola missió: tallar-li el cap. Després d'assassinar als seus éssers estimats, el grup de mercenaris es disposa a buscar el jove als indrets més màgics de la sagrada muntanya de Montserrat. El noi, a qui anomenen Bruc pel lloc de la batalla, haurà de lluitar sol per sobreviure i venjar la seva família. Es converteix així en un símbol de llibertat i esperança per al seu país, que descobreix en ell l'heroi que va aconseguir el que no havia aconseguit mai ningú: derrotar l'exèrcit invencible de Napoleó Bonaparte.

El protagonista del film, Bruc, és interpretat per l'actor madrileny Juan José Ballesta, que va començar la seva carrera molt jove en el món de la televisió. És l'actor més jove que ha aconseguit el Premi Goya al millor actor revelació i la Concha de Plata al millor actor en el Festival de Cine de Sant Sebastià. Una de les cares que se'ns fa més conegudes és la del personatge de De la Mata, interpretat per Santi Millán. Millán va començar la seva carrera en la companyia teatral La Cubana, on va treballar deu anys en espectacles com "Cómeme el coco, negra" o "Cegada de amor". El 1999 abandona La Cubana per incorporar-se a "La cosa nostra" de Buenafuente, fent el personatge del reporter Paco Monteagudo.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Versió SD 2010 2011-12-04 21:33:00
HDDVD+DVB Versió HD 1080p 2010 2015-01-30 19:19:55

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.