Elinks

El Barroc. De Sant Pere a Sant Pau

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història, Art
Descripció:
El barroc es va iniciar a Itàlia i es va estendre com la pólvora arreu d'Europa i més enllà de les seves fronteres. Al llarg de tres capítols, el crític d'art Waldemar Januszczak ens convida a visitar els millors exemples d'aquest estil i ens explica la història que amaga cada peça.

En aquesta sèrie espectacular de tres episodis explorarem la tradició barroca en diverses de les seves localitzacions clau. El barroc es va iniciar a Itàlia i es va estendre com la pólvora arreu d'Europa i més enllà de les seves fronteres. El crític d'art Waldemar Januszczak ens convida a visitar els millors exemples d'aquest estil i ens explica la història que amaga cada peça.

El primer episodi comença a la basílica de Sant Pere, a Roma, on es detalla el naixement de la tradició barroca i la seva propagació fora d'Itàlia.

El segon episodi segueix el rastre de la cara fosca del barroc a Espanya, centrant-se especialment en la ruta de pelegrinatge fins a Santiago de Compostel·la i en els màxims exponents de la pintura: Velázquez, Caravaggio i Zurbarán. Tot seguit passem a Bèlgica i Holanda per descobrir celebritats de la talla de Rubens i Vermeer.

El tercer episodi tracta del barroc nacional mitjançant una anàlisi de la tradició barroca a la Gran Bretanya que arriba al seu punt àlgid amb Christopher Wren i la icònica catedral de Saint Paul.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 El Barroc. De Sant Pere a Sant Pau 0000 2011-11-26 01:12:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.