Elinks

La bomba del Liceu

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 1 h 24 minuts. - MIDA: 778 MB

"La bomba del Liceu" és el títol d’aquest documental, que fa un retrat exhaustiu de la Barcelona de finals del segle XIX a partir de l'atemptat que hi va haver al teatre el 1893. L'anarquista Santiago Salvador va llançar una bomba a la platea del local mentre s'hi representava una obra i va provocar 20 morts. El documental, del director Carles Balagué, reflexiona sobre els fets i explica com era una societat caracteritzada per "una lluita de classes molt ferotge", en paraules del director i guionista.

Carles Balagué recorda que el context polític i social de l'època era el "d'una burgesia indiana enriquida i un proletariat explotat amb unes condicions de vida ínfimes". En aquest escenari, "les execucions eren públiques, i eren una gran festa a Barcelona". Precisament, Santiago Salvador va ser condemnat a mort al patíbul que hi havia al costat de la plaça Milà i Fontanals. L'anarquisme, el modernisme, les execucions públiques i la burgesia del s. XIX es donen la mà amb la memòria històrica de la ciutat i les reivindicacions antisistema, sempre amb el Teatre del Liceu com a espai d'una confrontació que avui encara és present.

El documental ha comptat amb la col?laboració de novel?listes com Eduardo Mendoza i Francisco González Ledesma, l'historiador Lluís Permanyer, el crític d'òpera Roger Alier i l'apuntador del Liceu Jaume Tribó, a més de nombrosos historiadors i experts en la matèria. La fotografia és del barceloní Carles Gusi.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La bomba del Liceu 0000 2011-11-23 21:15:03

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.