Elinks

Passat particular

Any:
2011
Categories:
Documental, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Biografia, Entrevista
Descripció:
DURADA: 40 minuts. - MIDA: 446 megues.

DIRECCIÓ: Núria Castejon REATLITZACIÓ: Joan Torrents PRODUCCIÓ: Roser Sancho GUIÓ: Sònia Cansado, Núria Castejon EQUIP REALITZACIÓió: David Burillo, Joan Albert Lluch PRESENTADORA: Tatiana Sisquella és la presentadora i l'encarregada de fer el viatge al passat amb els protagonistes de cada capítol. De cara a l'espectador, és una periodista que treballa des de casa. Al seu despatx organitza les cites, prepara els documents, el material gràfic, i s'encarrega d'anar dosificant la informació de les històries. Però, sobretot, la Tatiana acompanya els protagonistes mentre fan la recerca. Junts consulten experts, visiten arxius i trepitgen el territori per respondre els interrogants, per omplir tots aquells buits que han marcat el seu passat.

Actualment, a la nostra societat hi ha un gran interès per l'estudi del passat: els aficionats als arbres genealògics, els que intenten accedir als arxius buscant informació que durant molts anys ha estat restringida... Tots volen una explicació que resolgui dubtes, una resposta que tanqui ferides o un document que confirmi o desmenteixi aquella llegenda familiar repetida al llarg de generacions.

El programa ha volgut recollir aquesta inquietud i hem resseguit històries de lluites polítiques, de malalties, de viatges... Aventures individuals que van marcar les vides dels nostres avantpassats però que també formen part del que nosaltres som avui.

Tot allò que van viure les generacions anteriors ens deixa un rastre, una herència, que ens pot ajudar a entendre d'on venim i de què estem fets.

"Passat particular" és una sèrie de 4 capítols, de 40 minuts de durada. Cada episodi mostra dues històries de recerca del passat, una protagonitzada per una persona anònima i l'altra per un personatge conegut.

Es tracta de vides completament diferents que el programa uneix temàticament a partir d'un escenari, d'un espai simbòlic que té un paper important en les dues històries. Són quatre espais universals que formen part de la vida col·lectiva del nostre país però, a la vegada, són escenaris que han marcat els passats particulars que resseguim al programa.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Passat particular Completa!! 2011 2011-10-21 01:28:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.