Elinks

Simfonia d'un mercat

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental
Descripció:
Durada: 55 minuts. - MIDA: 595 MB

“Simfonia d'un mercat" és el retrat del Mercat dels Encants de Barcelona (Fira de Bellcaire) al llarg de tot un any, reflectit en quatre jornades que corresponen a cadascuna de les quatre estacions de l'any. El fil conductor gira entorn de tota una sèrie de casualitats estranyes i fortuïtes en què s'entrecreuen les persones i els objectes en el temps, veritables protagonistes d'aquest particular i centenari mercat a punt de canviar la seva ubicació actual. Un món de metàfores i sensacions visuals, sonores i musicals que ens endinsaran en un viatge a través del pas del temps dels objectes i del pas del temps del mercat i de la seva gent.

"La idea de fer aquest documental sorgeix de la relació que com a visitant assidu vaig anar mantenint en el temps amb aquest indret especial, mentre, de manera obsessiva, buscava velles pel?lícules en súper 8mm de la meva infantesa (una de les meves passions ocultes). Aquesta relació va anar adquirint sentit a mesura que aquest mercat i la seva gent m'atrapaven amb el seu explícit i primitiu encant.

Un dia vaig descobrir que les històries tenien cara i veu i que transcendien molt més enllà del que a primer cop d'ull sembla oferir aquest mercat. Aquell dia el mercat em va fer seu com a molts d'altres al llarg dels seus 600 anys d'història. Unes setmanes més tard em van arribar a oïda notícies que aquest lloc i la seva espècie mudarien la seva ubicació en un període de tres anys, a causa d'un gran projecte de reordenació urbanística que es vol desenvolupar a la zona de les Glòries de la ciutat de Barcelona.

Una sobtada urgència em va emprendre en aquell moment a contagiar del mateix entusiasme els meus amics i codirectors del documental a explicar aquesta crònica testimonial al llarg de tot un any del Mercat dels Encants i de la seva gent, abans que mudi la seva pell i deixi enrere una entranyable forma de vida , que lluny del seu propi hàbitat no tornarà a ressuscitar mai més". Javier Llamazares.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Simfonia d'un mercat 0000 2011-07-31 03:13:21

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.