Elinks

Sons de la Mediterrània (Nydia)

Any:
2010
Categories:
Documental, Producció Catalana, Minisèrie, ProgramaTV, Altres
Generes:
Música, Entrevista
Descripció:
Durada: 25 minuts. - Mida: 262 MB c/part aprox.

Durant els dos darrers anys, els musicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda han viatjat per diferents ciutats de la Mediterrània a la recerca de cants amagats i expressions vocals que sovint passen desapercebudes dins del brogit de la vida quotidiana. Produït per Linguamón-Casa de les Llengües i amb la col?laboració del Museu de la Mediterrània i Televisió de Catalunya, ara presenten part dels resultats de la recerca en un documental realitzat per Genlock-vídeo i elaborat a partir d'enregistraments d'alta definició, actuals i inèdits. (Nydia 19-9-2010 i 26-9-2010)

Primera part: En la primera part, la crida islàmica a l'oració ens endinsa pels carrers i les mesquites de Tunis, el Caire i Marsella, on la veu nua ocupa l'espai i atrau, amb la seva bellesa, els fidels. Tot seguit, a Marsella mateix, la creació poètica del "slam" ens presenta una nova situació de cant: la manera de dir crítica de la societat contemporània, que obre pas a la crítica en una ronda nocturna de les festes del poble valencià de Godella, per acabar amb les sorprenents cançons de Formentera, on la crítica actual es comunica amb un estil d'aparença atàvica.

Segona part: Continuem el viatge que a la primera part encetàvem a Tunis, el Caire, Marsella, Godella i Formentera. Ara descobrirem, entre d'altres, les veus de la confraria de Sant Antoni Abat de Calvi, a Còrsega, les veus del culte grecoalbanès de Sicília i les veus del ritual copte d'Alexandria.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Sons de la Mediterrània (Nydia) Completa!! 2010 2011-05-20 01:28:41

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.