Elinks

Concert - He mirat aquesta terra (Cantata Jazz per a cor, solistes i orquestra)

Any:
2009
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música, Musical
Descripció:
DURADA: 1 h 26 minuts. - MIDA: 1 GB

Gravació del concert del 19 de març de 2009 dins del X Festival Mil·lenni des del Palau de la Música Catalana.

La Locomotora Negra Coral Sant Jordi, director: Lluís Vila i Casañas.

SOLISTES: Paula Nogueira, soprano / Oli Silva, “Mu” tenor./ Carme Sansa, actriu, recitats.

DIRECCIÓ: Ricard Gili

Èxit clamorós de la cantata-jazz "He mirat aquesta terra" sobre poemes de Salvador Espriu, amb la música de Ricard Gili, al Palau de la Música Catalana. 60 cantaires de la Coral Sant Jordi, els 18 musics de La Locomotora Negra, la soprano Paula Nogueira, el tenor Oli Silva “Mu” i l'actriu Carme Sansa, van fer que l'escenari quedés petit per viure una gran vetllada.

Inspirant-se en Duke Ellington, Ricard Gili va posar música a onze poemes de Salvador Espriu i va explicar que " de vegades, els poemes em dictaven les notes. Les paraules tenen ritme, només s'ha d'endevinar quin. Entre els poemes escollits:La pell fa tambor, l'onze de setembre de 1714, Oració al senyor Sant Jordi i Perquè un dia torni la cançó a Sinera.

El muntatge acaba amb una crida reivindicativa per mantenir la dignitat del país, segons destaca Quim Lecina, director escènic, que va fer que el concert fora una espècie de ritual on Carme Sansa introduïa cada peça amb la lectura dels poemes d'Espriu. Una actuació plena de contingut, amb un excel·lent interpretació musical de La Locomotora Negra, recolzada per un molt bon treball de la soprano Paula Nogueira i del tenor Oli Silva i rematada per una Coral Sant Jordi al complet. Un espectacle de gran nivell.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
TV Concert - He mirat aquesta terra 2009 2011-04-10 12:03:00

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.