Elinks

Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català (III) (17-01-2011)

Any:
2011
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Documental
Descripció:
RETRANSMISSIÓ DES D'ARTÈRIA PARAL·LEL Des de fa 3 anys, l'Acadèmia del Cinema Català organitza i atorga els Premis Gaudí, una cita anual per difondre i promocionar les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català. En aquesta edició la cita serà al teatre Arteria Paral·lel dilluns, presentada per Quim Masferrer.

TV3 començarà l'emissió mitja hora més tard que comenci la gala, amb els comentaris d'Àlex Gorina i Òscar Dalmau.

"Pa negre" i "Herois", dues coproduccions de Televisió de Catalunya, han estat les grans triomfadores de les produccions nominades als III Premis Gaudí. Dels 51 llargmetratges candidats, 32 produccions optaran a les 22 categories que conformen els premis. Les pel·lícules que opten a un nombre més gran d'estatuetes són "PA NEGRE" amb 15 candidatures i "HEROIS" amb 10. També coproduïdes per Televisió de Catalunya opten a nominacions "ELS ULLS DE LA JÚLIA", amb 6, i "ELISA K" i "LA MOSQUITERA", amb 5 respectivament.

"Pa negre", la gran triomfadora dels Premis Gaudí La cinta guanya 13 dels 15 premis als quals estava nominada, incloent-hi els de millor pel·lícula, director, actriu principal i actors de repartiment.

"Pa negre", una producció de Massa d'Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICIC i la participació de TVE, ha estat la gran guanyadora en la tercera edició dels Premis de l'Acadèmia del Cinema Català. I no és l'única cinta coproduïda per TV3 que també s'ha endut estatuetes.

El premi a millor protagonista masculí ha estat per a Eduard Fernández, protagonista de "La mosquitera", una coproducció d'Eddie Saeta i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE. "Bicicleta, cullera, poma", de Carles Bosch, un documental de Cromosoma amb producció associada de TV3, ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula documental. L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, va sortir a l'escenari a recollir el guardó amb el públic dret i aplaudint. El treball també ha guanyat el premi José María Forqué al millor documental en la gala que també es va celebrar dilluns a la nit a Madrid.

"Pa negre" La gran triomfadora de la nit. De 15 nominacions ha aconseguit 13 premis, entre ells, a la millor cinta en català, i el seu artífex, Agustí Villaronga, ha estat reconegut com el millor director. La pel·lícula també ha estat premiada en les categories de millor actriu, Nora Navas; actor de repartiment, Roger Casamajor; i actriu de repartiment, Marina Comas.

"Pa negre" es basa en dues novel·les d'Emili Teixidor i explica els anys durs de la postguerra rural a Catalunya. L'Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill.

És una producció de Massa d'Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICIC i la participació de TVE.

"La mosquitera" El premi al millor protagonista masculí per Eduard Fernández és l'únic que s'ha endut "La mosquitera", una pel·lícula que n'optava a cinc. La cinta explica la història d'una família benestant en què els seus membres viuen atrapats en la culpa i la frustració. La pel·lícula, protagonitzada per Eduard Fernández, Marcos Franz, Emma Suárez i Fermí Reixach, és una comèdia dramàtica costumista d'Agustí Vila.

El llargmetratge està coproduït per Eddie Saeta i Televisió de Catalunya amb la participació de TVE.

"Bicicleta, cullera, poma" El documental "Bicicleta, cullera, poma", coproduït per Televisió de Catalunya, ha guanyat el premi Gaudí en l'apartat de millor pel·lícula documental. La feina de Carles Bosch, que retrata la figura de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall des que se li diagnostica l'Alzheimer, s'ha imposat en la tercera edició dels Premis Gaudí als treballs "¿Donde se nacionaliza la marea?", de Carlos Benpar; "Familystrip", de Lluís Miñarro; i "Maria i jo", de Félix Fernández de Castro.

La mateixa nit, el documental també ha rebut el premi José María Forqué al millor documental. El guardó, lliurat durant una cerimònia gairebé paral·lela a la dels Premis Gaudí, però en aquest cas feta a Madrid, és atorgat per Egeda, entitat que vetlla pels drets dels productors. Aquest any ha arribat a la setzena edició.

Aquest pot haver estat el tret de sortida de "Bicicleta, cullera, poma" pel que fa al seu periple per la galeria de premis espanyols. Fa uns dies, s'ha sabut que el documental de Carles Bosch també ha estat nominat als premis Goya juntament amb el documental "Maria i jo", treball que també ha estat coproduït per Televisió de Catalunya. És una producció de Cromosoma TV Produccions associada amb TV3, i amb la participació de TVE, XTVL, ICIC i ICAA.

També coproduïdes per Televisió de Catalunya optaven a nominacions "Herois", amb 10, "Los ojos de Julia", amb 6, i "Elisa K", amb 5.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català (III) 2011 2011-01-19 12:04:45

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.