Elinks

Psicopatologia digital (Doctor Soler)

Any:
2008
Categories:
Sèrie
Generes:
Entrevista, Educatiu, Humor
Descripció:
Durada: 5 minuts Mida: 50 MB Nombre d'episodis: 30

"Psicopatologia digital" amb el doctor Soler, té l'objectiu de fer-nos reflexionar sobre la nostra relació amb les tecnologies digitals, per tal d'estimular-ne l'ús. Malgrat que les diferents tecnologies digitals són cada cop més a l'abast del ciutadà, encara queda un sector important de la població al marge dels serveis, beneficis i potencialitats molt diverses que ofereixen les noves tecnologies.

Cada episodi mostra el testimoni d'un usuari de noves tecnologies real. Aquest testimoni dura uns tres minuts.

Obrint i tancant l'espai, el doctor Soler crea una petita situació còmica al seu institut, on realitza tota mena de curiosos experiments ajudat per dos col·laboradors, mentre reflexiona sobre les paradoxes emocionals que produeixen les noves tecnologies. L'objectiu d'aquestes reflexions és fer somriure i, de passada, fer entendre que les noves tecnologies ens permeten, en darrera instància, un ventall cada cop més ampli de possibilitats emocionals.

Aquestes persones acostumen a argumentar que no disposen dels coneixements necessaris per ser usuaris de les molt diverses tecnologies digitals. Això és cert, però la manca de coneixement i de pràctica no n'és el problema de fons. Hi ha una barrera psicològica que l'analfabet digital no gosa passar, ja sigui per mandra, per por o bé per manca de curiositat.

L'objectiu d'aquest espai de televisió consisteix a fer veure als que són a l'altra banda de la frontera que passar-la és molt més fàcil del que ens pensem. Qui pot animar l'analfabet digital perquè passi aquesta frontera?

Una manera usual consisteix a informar-lo dels molts avantatges que li ofereix la tecnologia digital, i fer-ho des de la veu autoritzada d'un especialista. És un camí que no acostuma a funcionar. L'espectador s'ho mira des de la distància, i la sola presència de la figura d'un expert fa que l'analfabet se senti més analfabet i més allunyat de la frontera que ha de passar.

Hi ha, però una manera alternativa. Consisteix a mostrar a l'analfabet digital una altra persona tan ignorant com ella i que ha gosat fer el pas. Per tant, es tracta de fer divulgació de les tecnologies digitals mostrant casos reals de gent real i no professional que fa servir, sense gaire esforç, diferents tecnologies digitals.

Psicopatologia digital - L'edició de vídeo (V2)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi Obrint i tancant l'espai, el doctor Soler crea una petita situació còmica al seu institut, on realitza tota mena de curiosos experiments ajudat per dos col·laboradors, mentre reflexiona sobre les paradoxes emocionals que produeixen les noves tecnologies. L'objectiu d'aquestes reflexions és fer somriure i, de passada, fer entendre que les noves tecnologies ens permeten, en darrera instància, un ventall cada cop més ampli de possibilitats emocionals.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Psicopatologia digital 2008 2009-09-03 01:11:01

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.